Region har ikke råd til mad til indlagte børns forældre – men flere hundrede tusinde kroner til politikernes Folkemødebesøg

Pressefoto fra Region Midtjylland
Del artiklen her:

Ifølge politikerne i Region Midtjylland er regionens økonomi så stram, at det har været nødvendigt med en række iøjnefaldende nedskæringer. Alligevel er der luft i budgettet til, at samme politikere i stort omfang gæster Folkemødet på Bornholm.

Region Midtjylland Folkemødet

Forsommeren 2019 var langt fra nogen økonomisk dans på roser for Region Midtjylland, da dagsordenen hed at det var nødvendigt at finde en lang række besparelser indenfor specielt sygehusdriften. Den 12. juni kunne regionsrådet så melde ud, hvor man havde fundet det nødvendigt at svinge sparekniven. Det kom blandt andet til at gå ud over forældre, som har børn indlagt på hospitalerne i regionen. Således er der ikke længere penge til, at de kan spise sammen med deres indlagte børn.

Læs også : Bent Hansen og regionsrådet fejrede sig selv og hinanden – for flere hundrede tusinde kroner

Omvendt var den 12. juni en dag, hvor der var noget nær feriestemning blandt en stor del af medlemmerne af regionsrådet i Region Midtjylland og en række ledende embedsmænd. For det var nemlig dagen, hvor de pakkede kufferterne, for i samlet flok at rejse til Folkemødet på Bornholm.

En rejse der ifølge opnåede aktindsigter af Journalista.dk hos Region Midtjylland, langt fra blev nogen billig oplevelse for skatteyderne.

Oversigt over deltagere og udgifter for Region Midtjylland ved Folkemødet 2019

 

29 politikere og embedsmænd på skatteydernes regning til Bornholm

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at skatteyderne i alt måtte af med 267.851 kroner, for at Region Midtjylland kunne sende den store delegation til den årlige politiske festival på Bornholm. I alt drejede det sig om 24 medlemmer af regionsrådet, der lagde vejen forbi Folkemødet, ligesom der også var luft i budgettet til, at 5 ledende embedsmænd kunne komme med ombord på flyet.

Læs også : Hospital kører med underskud på næsten en halv milliard kroner i 2019 : Ledelsen scorer alligevel statsministerlønninger – og faste store bonusser

Den helt store udgift på Folkemødebudgettet for Region Midtjylland var indkvarteringen, der i sig selv medførte en regning til skatteyderne på 168.586 kroner. Ligesom det også spillede ind, at det kostede 71.549 kroner at bringe den store gruppe af politikere og embedsmænd til Bornholm.

Læs også : Østjyder amok i Michelin-stjerner : Bruger 800.000 skatteyderkroner på gourmet-mad – plus det løse

For at undgå at de skulle gå sultne og tørstige rundt på øen, sørgede Region Midtjylland også for fællesspisninger. Det skete under onsdag, torsdag og fredag på Folkemødet, hvilket medførte en udgift på 21. 222 kroner.

Udgiftsbilag fra Region Midtjyllands Folkemødedeltagelse i 2019

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*