Skandaleramt kommune forgylder embedsmænd med millionlønninger

Del artiklen her:

– Listen bekræfter, at vi får så meget som muligt ud af de penge, som Vejle Kommunes borgere betaler i skat. Det er til gavn for borgerne.

På den måde glædede borgmesteren, Arne Sigtenbjerggaard, sig overfor TVSyd, da Vejle Kommune i 2016 af CEPOS, blev vurderet til at være landets næst mest effektive kommune. Ifølge den borgerlige/liberale tænketank var Vejle Kommune i Superligaen, når det kom til effektiv anvendelse af borgernes skattekroner.

Det på trods af at østjyderne, som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, blandt andet har haft et meget stort forbrug af repræsentationsmidler, ligesom skandalen om Vejle Havn heller ikke taler for, at Vejle Kommune er specielt veldrevet.

Læs også : Rundhåndet kommune gav bonuser til 150 – selv til skolelærere og pædagoger

Med baggrund i aktindsigter kan Journalista.dk nu afsløre, at toppen i den østjyske kommune tager sig særdeles godt betalt for at møde på arbejde. Det til lønninger, som må gøre Arne Sigtenbjerggaard grøn af misundelse.

Hans vederlag udgør kun omkring halvdelen af det, som der betales til medlemmerne af Vejle Kommunes direktion.

 

Skraldemand belønnet med kæmpebonus

Højest lønnet i 2015 var økonomi- og arbejdsmarkedsdirektøren, Peter Karm, der modtog 1.758.371,38 kroner. Hvilket inkluderede to store bonuser på i alt 250.000 kroner, som ifølge Jouralista.dk’s oplysninger blandt andet skyldtes, at han blev ekstraordinært belønnet for oprydningen efter Vejle Havn-skandalen.

Således fik embedsmanden en stor lønstigning, for at rydde op efter sine politiske chefer. Via bestyrelsesposter i den kommunale havn, var de stærkt medvirkende til dens opsigtsvækkende overforbrug.

Med de ekstra 250.000 kroner fik Karm en lønseddel, som var væsentligt større end kommunaldirektør Niels Nybye Ågesens. Ågesen, der var blandt deltagerne i en særdeles dyr pensionsfejring hvorfra flere bilag efterfølgende blev destrueret, modtog i 2015 1.570.301,77 kroner i løn, hvilket var minimalt mere end teknik- og miljødirektør Michael Sloths 1.473.516,67 kroner.

Eller hvad der svarer til lønlaget over, hvad Vejle Kommunes direktører for velfærd, børne og unge samt kultur og fritid sikrede sig. Ifølge de udleverede bilag, tjente de i 2015 alle lige omkring 1.300.000 kroner.

Dermed lå alle kommunens topfolk langt over det vederlag, som Vejle Kommunes skatteborgere i 2015 betalte til borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Venstre-manden modtog sidste år 872.408,88 kroner, hvilket udregnes i forhold til indbyggerantallet i den østjyske kommune.

Eller en aflønning kun en smule over, hvad kommunens chefjurist har som grundløn forud for eventuelle bonuser.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*