Skandaleramt kommune udbetalte bonus til byrådsmedlem

Del artiklen her:

Bonuserne står i kø til embedsmændene i Vejle Kommune. Blandt dem der modtog store udbetalinger i 2015, var et byrådsmedlem fra Venstre.

– Bonus-cirkusset kan hurtigt bare skrue sig højere og højere op. Ingen må forvente at få en rutinemæssig bonus. Hvis det sker, får vi for lidt for skattekronerne.

Sådan lød det fra en tydeligvis overrasket Vejles viceborgmester Søren Peschardt, da Lokalavisen i samarbejde med Journalista.dk kunne afsløre, at den østjyske kommune i 2015 var særdeles rundhåndet, når det drejede sig om bonuser til sine ansatte. De blev udbetalt ud over den normale løn, og omtales også ofte som lokalløn og engangsvederlag.

I alt blev der i 2015 udbetalt omkring 2.6 millioner kroner i bonuser til embedsmændene i Vejle Kommune, hvoraf det største beløb på 250.000 kroner gik til Økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektøren Peter Karm. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den østjyske kommune.

Dokumenterne fastslår samtidig, at overraskelsen ikke burde have været stor blandt byrådsmedlemmerne, da en af deres egne i 2015 sikrede sig et tillæg til den almindelige løn.

 

Venstre-medlem sikrede sig fornuftig bonus

Det drejer sig om Venstres medlem af Vejle Byråd, Kit Kielstrup, der til daglig leder Læringscenter Brejning.

Ifølge aktindsigterne havde Venstre-politikeren i 2015 en årlig grundløn på 379.523 kroner, hvortil kom et grundlønstillæg på 5.114,20 kroner og et personligt tillæg på 46.139,25 kroner. Samtidig modtog Kit Kielstrup en pension på 77.520,03 kroner, hvoraf hun selv betalte 1/3, hvorved hendes samlede løn inklusiv pension i 2015 udgjorde 482.456,47 kroner.

Ved siden af den faste løn blev hun dette år tildelt et engangsvederlag på 30.000 kroner, svarende til over 6% af hendes normale løn fra Vejle Kommune. Derved nåede Venstre-politikeren, hvis uddannelsesbaggrund er serviceøkonom, op på en samlet årsløn på mere end den halve million kroner fra Læringscenter Brejning.

Vejle Kommune har ikke i forbindelse med aktindsigternes udlevering oplyst, hvorfor Kit Kielstrup blev tildelt en bonus på 30.000 kroner.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*