Spareivrige politikere brænder 363.339 kroner af på privatfly

Del artiklen her:

Næste uge begynder 2016-udgaven af Folkemødet. Går det som det plejer, betaler skatteyderne for en mindre flåde af privatfly – blandt andet til lokalpolitikerne fra Aarhus og Randers.

– Folkemødet er Roskilde Festival for politikere, og deltagelsen er ikke pengene værd. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal have 42 mand af sted. Det ville give mening at sende borgmesteren og en kommunal direktør, men det her er ren spild.

Sådan vurderede Lars B. Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Liberal Alliance, overfor Metroxpress, hvad hans kommune havde fået ud af deltagelsen på Folkemødet 2015. En deltagelse som kostede de aarhusianske skatteydere omkring en halv million kroner, hvilket blandt andet skyldtes at Smilets By sendte en delegation på 15 politikere og 30 embedsmænd. For at aarhusianerne kunne fragte de mange folkevalgte og bureaukrater til Folkemødet, charterede de sammen med Randers Kommune et privatfly.

 

Chartrede privatfly med plads til 68

De udleverede dokumenter viser, at chartringen løb op i 363.339 kroner – eller hvad der svarer til en gennemsnitspris på 5.343 kroner per rejsende.

Hovedparten af udgiften blev betalt af de aarhusianske skatteydere, da deres politikere og embedsmænd satte sig på 45 ud af flyets 68 sæder. Dermed blev der kun plads til 23 randrusianere, hvilket smittede af på regningen, som aarhusianerne betalte klart den største del af.

Udgifterne til Folkemødet blev afholdt blot få måneder før, at begge kommuner i forbindelse med budgetforliget for 2016, fandt det nødvendigt at svinge den helt store sparekniv. Mens de aarhusianske politikere blev enige om besparelser for mere end én milliard kroner, skar man i Randers dybt i bevillingerne til blandt andet handicappede børn og unge.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*