Universitetslærer med speciale i klimaaktivisme : Fløj til Cypern – og fravalgte Zoom-forbindelsen

Del artiklen her:

Ifølge den universitetsansatte journalist er der behov for, at fremtidens journalister forstår, hvordan klimahistorier kan gøres relevante for en større offentlighed – uanset hans egne valg af transportformer.

– Vi vil lægge de forskellige muligheder og holdninger til klimajournalistikken frem, og vi kommer også til at tage diskussionen om aktivisme.

Sådan lød det fra Ralf Andersson, da han tidligere på året overfor Fagbladet Journalisten fortalte om et på daværende tidspunkt helt nyt kursus, der havde set dagens lys på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Her gennemgår den oprindeligt journalistuddannede underviser, hvordan klima kan tænkes ind i den normale nyhedsdækning – i stedet for alene at være en niche, der hurtigt og simpelt kan blive overset, hvis mere presserende historier presser sig på.

Men samtidig med at Ralf Andersson står bag det nye fag på Syddansk Universitet, synes han selv at gøre lige præcis det samme, som ifølge klimaundervisningen skulle have ødelæggende konsekvenser for miljøet.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*