Hvis du ringer til et af venstrefløjspartierne er der næsten garanti for, at det vil være en etnisk dansker som svarer. For Socialdemokratiet, SF, Alternativet, Enhedslisten og Det Radikale Venstre har nemlig reelt ingen ansatte, som er af anden etnisk oprindelse end dansk.
– Vi er også nødt til at sætte skub på integrationen herhjemme. Stå fast på vores værdier og grundlæggende rettigheder og føre frihedskampen ind i indvandrermiljøerne. Kommer vi ikke med løsningerne, så overlader vi blot banen til højrefløjen. Og det får vi med garanti ikke bedre integration af.
Sådan lød det ifølge Berlingske fra Pia Olsen Dyhr, formand for Socialistisk Folkeparti, da hun under SFs landsmøde i 2016 lagde op til, at der skulle ske nytækning af integrationen af flygtninge og indvandrere. Ifølge den tidligere minister skulle det blandt andet ske ved, at der skulle gøres på plads på arbejdsmarkedet til gruppen af nydanskere.
Dermed lænede hun sig tæt op af lignende holdninger, som også er fremkommet fra de andre partiledere på venstrefløjen – Socialdemokratiets Mette Frederiksen, Det Radikale Venstres Morten Østergaard, Enhedslistens Pernille Skipper og Alternativets Uffe Elbæk.
Men for alle partierne synes der dog at gælde, at der er særdeles langt fra de politiske udmeldinger om et rummeligt arbejdsmarked med plads til indvandrere, og så til hvordan partierne selv agerer i praksis.
Mange partiansatte på forskellige kontorer
En gennemgang af partiernes hjemmesider viser nemlig, at de aktuelt har ansat en lang række medarbejdere enten Christiansborg eller forskellige partikontorer.
Socialdemokratiet har aktuelt 95 medarbejdere på lønningslisten, hvor af de 20 befinder sig i det, der omtales som Daglig ledelse og Service- og administrationsafdelingen på Christiansborg, kommunikationsafdelingen på Christiansborg beskæftiger 17 medarbejdere, den politiske afdeling udbetaler løn til 25 ansatte, i Europa Parlamentet har Socialdemokratiet 10 ansatte, mens partikontoret kan fremvise 23 lønmodtagere.
Anderledes overskueligt er opgørelsen over medarbejderne hos Det Radikale Venstre, som blot opfører deres 37 ansatte under ét. Hos Alternativet opstiller man sine 43 medarbejdere i to grupper afhængig af, om de er ansat på Landskontoret eller i det såkaldte Politiske Sekretariat.
Pia Olsen Dyhrs Socialistisk Folkeparti har 27 medarbejdere på lønningslisten, som fordeler sig med 14 i afdelingen for Politik og presse, 11 på partikontoret og 2 i Europa Parlamentet.
Hos Enhedslisten kan man fremvise 62 ansatte, hvoraf de 32 er tilknyttet sekretariatet på Christiansborg, landskontoret har 19 medarbejdere, mens de regionale kontorer rummer de resterende 11.
Partikontorer reelt renset for medarbejdere af anden-etnisk oprindelse end dansk
I alt giver det 264 medarbejdere, som er ansat af venstrefløjspartierne. Men uanset hvilke partier eller afdelinger de er ansat i, mangler der én ting : Personer af anden etnisk oprindelse. For hos Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Alternativet eller Enhedslisten, er ansættelsen af personer ikke af dansk eller vesteuropæisk afstamning, reelt ikke-eksisterende.
Gennemgangen af partiernes ansatte viser nemlig, at de til sammen kun synes at have otte ansatte, som ikke er af dansk/vesteuropæisk afstamning. Det svarer til at de venstreorienterede partier, som ellers kræver at arbejdsmarkedet skal gøre plads til flygtninge og indvandrere, kun selv har reserveret 3% af sine jobs til personer af en anden etnisk oprindelse.
Af de otte medarbejdere er de to studentermedhjælpere, mens Enhedslistens københavnerkontor beskæftiger en enkelt medarbejder, som ikke er af dansk/vesteuropæisk oprindelse. Hos De Radikale er cheføkonomen af anden etnisk oprindelse end dansk/vesteuropæisk, ligesom en enkelt rådgiver mere også er det.
Hertil kommer fire medarbejdere hos Alternativet, som dog ikke har angivet disse nærmere – ligesom de heller ikke fremgår af partiets hjemmeside.
Vær den første til at kommentere