Venstrefløjspartier ansætter kun danskere – men afviser bevidst at fravælge udlændinge

Del artiklen her:

Partikontorerne hos Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet og SF er på det nærmeste renset for udlændinge. Men partierne mener alene at det skyldes, at man har ansat de bedst kvalificerede.

264 er ansat på partikontorerne hos venstrefløjspartierne Enhedslisten, Alternativet, Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti, men kun 8 af dem er af anden etnisk oprindelse end dansk. Dermed har venstrefløjspartierne, der ellers løbende kræver at arbejdsmarkedet skal hjælpe med integrationen af flygtninge og immigranter, blandt deres ansatte kun 3% ikke-etnisk danske medarbejdere. En andel langt under, hvad der gælder for det danske samfund som helhed.

Men på trods af Journalista.dk’s afsløringer om venstrefløjens manglende ansættelser af personer af anden etnisk oprindelse, mener Per Clausen, tidligere Folketingsmedlem for Enhedslisten og nuværende FU-ansvarlig for Enhedslisten, ikke, at hans parti bevidst fravælger ansøgere, som ikke er danske :

– Vi fuldstændigt afviser, at vi aktivt skulle fravælge ansøgere med minoritetsbaggrund – tværtimod.Vi bestræber os på at være et mangfoldigt parti og arbejder målrettet for at der er en bred sammensætning blandt vores politiske valgte, kandidater til valg, såvel som ansatte, og at de er repræsentative i forhold til de vælgere vi repræsenterer.

 

Enhedslisten og Alternativet : Vi arbejder på sagen

Ifølge Per Clausen har man dog blandt Enhedslistens ansatte en god sammensætning, når det handler om andre parametre. Men at man vil arbejde aktivt for at forbedre antallet af personer, som ikke er af dansk oprindelse :

– Jeg er ærgerlig over at det i dag ikke forholder sig bedre, men jeg kan kun sige, at vi arbejder seriøst med at få rettet op på det.

Samme tilgang findes også hos Alternativet, hvis presseafdeling oplyser, at man på ingen måder forsøger at fravælger personer af anden etnisk oprindelse end dansk. Det har man blandt andet gjort ved, at ansøgninger er blevet anonymiseret. Det for at sikre,a t køn og etnicitet ikke fremgår af ansøgningerne.

Presseafdelingen oplyser samtidig, at man blandt sine 43 medarbejdere har et par personer ansat, som ikke er af dansk oprindelse :

– Vi har kontinuerligt haft ansatte med anden etnisk oprindelse og har det således også nu, hvor antallet er tre. Det har i perioder været højere og i perioder været lavere.

 

Det Radikale Venstre : Vi fortsætter med at ansætte den bedste kandidat

Hos Det Radikale Venstre er meldingen fra sekretariatschefen Lars Beer Nielsen, at man ikke ser på ansøgernes etniske oprindelse, men alene deres kvalifikationer :

– Vi diskriminerer ikke, og har ingen intentioner om at gøre det. Vi ansætter den bedst kvalificerede af dem, der har søgt, til vores stillinger. Og det har vi tænkt os at blive ved med.

Lars Beer Nielsen oplyser samtidig, at man hos De Radikale nærmest er chokerede over overhovedet at blive beskyldt for ikke at ønske at ansætte medarbejdere, som ikke er af dansk oprindelse.

Hverken Socialdemokratiet eller Socialistisk Folkeparti er vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser. Det på trods af, at også disse reelt ikke har personer ansat, som ikke er etnisk danske.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*