Vild lønfest tilsat fede bonusser hos kommunalt busselskab: Så meget tjener ledelsen

Pressefoto fra Movia
Del artiklen her:

Millionlønningerne står på det nærmeste i kø hos Movia, selv om indtægterne ikke kan følge med. Derfor er det igen og igen skatteyderne, der må holde for, når lønningsdagen oprinder.

En ekstraregning på 6.5 millioner kroner – alene til Helsingør Kommune.

Sådan lød meldingen fra Movias resseroucedirektør Eskil Thuesen overfor Helsingør Dagblad sensommeren 2023, da han gjorde det økonomiske regnebræt op i forhold til den nordsjællandske kommune.

En ekstraregning der endda var dobbelt så stor som det forudgående år, hvor der stadig var alvorlige efterveer fra coronatiden.

Samtidig med at det i høj grad kommunalt og regionalt drevne og finansierede busselskab har store problemer med at få de økonomiske ender til at mødes i forhold til den daglige drift, bliver dens ledelse udbetalt lønninger, som selv statsministeren må kigge langt over.

En lille del af forklaringen er bonusserne, som de i forvejen højt lønnede medarbejdere fast modtager. Det drejer sig blandt andet om Eskil Thuesen, som sidste år modtog en sådan ekstra udbetaling på 50.000 kroner – oven i sin millionløn.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*