Washingtons pressefotografer rakte ikke for Helle Thorning

Del artiklen her:

Det er formentlig den by i verden, hvor der er flest pressefotografer per kvadratkilometer. Alligevel fandt Helle Thorning-Schmidt det nødvendigt at hyre en New York-baseret modefotograf, da hendes første møde med Obama skulle foreviges.– Der er en række ting, jeg ser frem til at drøfte med præsident Obama.

Sådan lød det fra den siddende statsminister Helle Thorning-Schmidt, da hun overfor Informationfebruar 2012 fortalte om sin forestående rejse til Washington for at mødes med den amerikanske præsident. Et møde som var socialdemokratens første med Obama, hvilket var medvirkende til at det fik stor dækning i de danske medier.

Via aktindsigt er Journalista.dk kommet i besiddelse af de udgiftsbilag fra Thornings tur til Det Hvide Hus, som Statsministeriet har honoreret. Aktindsigter der viser at det langt fra kun var udgifter i forbindelse med selve rejsen og opholdet, som blev betalt af skatteyderne. De måtte eksempelvis også have pungen op af lommen, da den siddende statsminister skulle have taget billeder sammen med Barack Obama.

 

Modefotograf hyret ind til opgaven

Det opgave tilfaldt New York-modefotografen Geordy Pearson, der på sin hjemmeside har opført den danske ambassade i Washington blandt sine klienter. Referencen skyldes at det ikke var Statsministeriet selv, som bestilte Pearson. Opdragsgiveren var i stedet formelt Udenrigsministeriet, som herefter videresendte fotografens regning til Statsministeriet.

Derfor var det også Helle Thorning-Schmidts ministerium, der overførte pengene til fotografen. Det skete dog først efter, at der havde været en længere mailkorrespondance mellem embedsmændene i de forskellige ministerier.

Det selv om at Pearsons regning i forhold til de samlede rejseudgifter syntes til at overskue. Ifølge de udleverede bidrag, opkrævede han alene 500 amerikanske dollars for sine billeder og rejsen til Washington.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*