Thorning brugte 360.000 kroner på Obama-besøg

Del artiklen her:

Før hun kom til magten krævede Helle Thorning-Schmidt mådehold, når det drejede sig om brugen af fly. Samme holdning syntes dog ikke at være tilfældet, da socialdemokraten tog på besøg i Washington.

– USA er en meget nær allieret af Danmark. Vi har et stærkt og langt venskab med amerikanerne, og det er blandt andet det, vi bekræfter, når jeg tager til Washington og møder den amerikanske præsident.

Derfor var det ifølge Information også et særdeles vigtigt møde, som Helle Thorning-Schmidt stod foran med den amerikanske præsident i Det Ovale Værelse. Et forhold der også kan læses ud af, at det var en større delegation der rejste med Helle Thorning-Schmidt til den amerikanske hovedstad.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået fra socialdemokratens rejse til Washington februar 2012. Her af fremgår at Helle Thorning-Schmidt havde selskab af 7 embedsmænd, da hun gik ombord på flyveren.

 

Hel delegation på 1. klasse

Uanset størrelsen på embedsmandsdelegationen, blev der ikke gjort forskel på deltagerne ved bestillingen af flybilletterne. Bedømt på de udlevere bilag, synes de nemlig alle at have rejst på 1. klasse tur/retur mellem København og Washington.

Det betød at eksempelvis den siddende statsministres spindoktorer Tue Krarup-Pedersen kunne sætte sig til rette på de dyre pladser forrest i flyet sammen med en af Statsministeriets sekretærer Hjørdis de Stricker, hvilket for begges vedkommende skete på billetter til lige over 36.000 kr.

De mange dyre flybilletter var den afgørende årsag til, at skatteyderne måtte betale ca. 360.000 kr. for at Helle Thorning-Schmidt kunne komme på besøg hos Barack Obama.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*