Styrelse lønamok : 17 tjente sidste år over millionen – 6 scorede gyldne håndtryk

Del artiklen her:

Slots- og Kulturstyrelsen kunne måske lyde som en støvet underafdeling af Kulturministeriet, hvor lønninger langt fra er et fokusområde – men det synes langt fra at være tilfældet.

En af de faste udtalelser fra faglige organisationer for offentligt ansatte er, at lønningerne her er væsentligt lavere, end hvad der kendes indenfor den private sektor. Omvendt er der en udbredt anerkendelse af, at det indenfor det offentlige ikke kun er særdeles svært at komme af med en uønsket medarbejder – men også dyrt.

Den sidste del af formodningerne om ansættelsesforholdene indenfor den offentlige sektor, kan genkendes når talen falder på Slots- og Kulturstyrelsen. For selv om medarbejdere enten tvinges ud eller går frivilligt, følger der i høj grad gyldne håndtryk med.

Læs også : Forgylder sine spindoktorer : Mette, Lars og Jakob har givet dem kæmpe lønforhøjelser

Samtidig kan Slots- og Kulturstyrelsen anses som et udtryk for, at der langt fra længere er tale om lave lønninger indenfor den offentlige sektor. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos styrelsen.

Slots- og Kulturstyrelsens opgørelse over lønudbetalinger i 2022

 

Fratrædelsesgodtgørelserne stod nærmest i kø til højtlønnede medarbejdere

Således oplyser Slots- og Kulturstyrelsen, at den sidste år havde 17 medarbejdere, der modtog en aflønning på minimum 1 million kroner, når der sker medtagelse af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og såkaldte engangsvederlag. Et begreb der dækker over ekstra udbetalinger oven i den almindelige løn, hvilket eksempelvis vil sige bonusser og fratrædelsesgodtgørelse.

Læs også : Presset økommune gav gyldne håndtryk i millionklassen efter skandalesager til direktører – og hævede skatten

Højest lønnet var måske ikke så overraskende direktøren Jesper Hermansen, hvis samlede indtjening sidste år stod skatteyderne i 1.729.299 kroner. Han blev skarpt forfulgt af enhedschefen Lone Ravn, hvis bruttoindbetalinger i 2022 stod Slots- og Kulturstyrelsen i 1.704.498 kroner.

Læs også : Fyrede – igen – flere hundrede varme hænder : Regionsråd brugte alligevel – igen – 400.000 kroner på Folkemødet

En del af forklaringen på hendes samlede aflønning skal findes i, at hun modtog en fratrædelsesgodtgørelse på 626.538 kroner. Et gyldent håndtryk der langt er et særsyn hos styrelsen, som sidste år udbetalte seks af slagsen.

Det på mellem 706.555 kroner og 547.923 kroner.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*