Regional statslig tv-station fik skandaleramt kommunalt tilskud til udsendelser – som seerne fravalgte

Del artiklen her:

Selv om TV2 Nord på en særdeles iøjnefaldende måde var i stand til at sikre sig et kontant kommunalt tilskud til åbningen af DGIs landsmøde i Aalborg, var det langt fra en dækning, som seerne satte pris på – de fulgte i stedet med på et andet statsmedie.

125.000 kroner.

Så stort var det direkte kommunale tilskud, som Aalborg Kommune udbetalte til TV2 Nord tilbage i 2017 i forbindelse med, at den statslige tv-station ville give dækningen af årets DGI-landsstævne i Aalborg en ekstra dimension.

På trods af at tilskuddet har over 5 år på bagen, har det alligevel trukket overskrifter den seneste tid. Det efter at der ifølge Nordjyske var tale om, at de 125.000 kroner ikke kun blev bevilget på rekordtid via borgmesterens forvaltning. Men også at det gik til en helikopter, der aldrig dukkede op.

Læs også : TV2-ledelse i skjult optagelse : Jes Dorph gjorde intet ulovligt – og overtrådte heller ingen TV2-regler

Det store spørgsmål er, om det kontante kommunale tilskud faktisk skulle gå til en helikopter. Men det ligger dog fast, at udbetalingen er blevet kritiseret over en bred kam, efter en professor i økonomistyring fastslog, at en offentlig myndighed som en kommune ikke kan yde denne type af tilskud.

Opgørelse over de mest sete tv-udsendelser ugen hvor Landsstævnet åbnede i Aalborg

 

Danmarks Radio ryddede bordet med sin åbningsdækning

I forlængelse af afsløringerne udtalte Tino Pedersen, chefredaktør på TV2 Nord, at man på trods af den efterfølgende kritik, havde været meget tilfreds med dækningen af åbningen af DGIs Landsstævne. Hvilket han overfor Den Uafhængige blandt andet begrundede med, at seertallene havde været særdeles fornuftige.

Læs også : TV2s advokat fejlciterede vidne i Jes Dorph-sag : Nu nægter hun at forklare hvorfor

Et forhold der dog ikke synes at afspejle sig i de seermålinger, der blev udarbejdet for ugen hvor TV2 Nord udsendte sin kommunalt støttede åbning af Landsstævnet. Her nåede nordjyderne end ikke ind i Top 20, hvilket var tilfældet for en anden dækning af præcis samme forhold. Danmarks Radio sikrede sig nemlig 2. pladsen over ugens 20 mest sete programmer, via sin dækning af Landsstævnets åbning.

Læs også : TV2-direktør fyrede Gaardbo og Dorph – for at gøre det samme som hende selv og hendes mand

På Journalista.dk har vi spurgt Tino Pedersen, hvordan han kunne anse TV2 Nords dækning som en succes, når seertalenne må anses for at have været lave.

Men han har ikke ønsket at svare her på. 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*