TV2s advokat fejlciterede vidne i Jes Dorph-sag : Nu nægter hun at forklare hvorfor

Del artiklen her:

Advokat Yvonne Frederiksen har ”ikke mulighed” for at kommentere på, hvorfor hun tilsyneladende opfandt et citat, der var afgørende for at miskreditere et vidne. Vel og mærke et vidne, som tilbageviste beskyldningerne, anmelderen mod Jes Dorph-Petersen var fremkommet med – og som fik Dorph fjernet fra skærmen efter den advokatundersøgelse selv samme advokat udarbejdede.

Bogforside Fodboldens Myter

En uge før jul i 2020 blev Jes Dorph-Petersen sammen med sin advokat Mette Grith Stage indkaldt til virtuelt møde med TV2-toppen repræsenteret af indholdsdirektør Lotte Lindegaard og HR-chef Lene Solberg. TV2s advokat Yvonne Frederiksen fra firmaet Norrbom Vinding var også at finde bag en computerskærm, efter hun havde færdiggjort en advokatundersøgelse omhandlende krænkelser på statsmediet.

På mødet gjorde specielt Lotte Lindegaard på vegne af TV2 det klart for Jes Dorph-Petersen, at han ikke længere kunne bruges på skærmen. Det på baggrund af en indberetning til Yvonne Frederiksens undersøgelse fra den tidligere journalistpraktikant Therese Philipsen. Hun anklagede Dorph-Petersen for at han skulle have krænket hende en aften i hans lejlighed for 21 år siden – i 2001.

Et af de springende punkter i denne forbindelse var ifølge lydoptagelser fra mødet Journalista.dk har fået adgang til og som vi offentliggjorde første del af tidligere på ugen, at Therese Philipsen påstod hun havde fået en lussing af Jes Dorph-Petersen, hvorefter han skulle have haft sex med hende. En påstand, Yvonne Frederiksen valgte at lægge til grund, uanset at et mandligt vidne, der var til stede i studieværtens lejlighed den pågældende aften i 2001, var af en helt anden opfattelse. Vidnet afviste nemlig fuldstændig, at han havde overværet et overgreb.

I forbindelse med tilbagevisningen af vidnets forklaring, fortalte Yvonne Frederiksen de andre deltagere på det virtuelle møde, at vidnet ifølge eget udsagn havde drukket alt for meget – så meget, at han var faldet bevidstløs om på en sofa. Derfor kunne hans vidneudsagn ifølge Yvonne Frederiksen ikke bruges til at vurdere det passerede mellem Therese Philipsen og Jes Dorph-Petersen. Til gengæld fandt advokaten udtalelserne fra Therese Philipsen så troværdige, at de blev lagt til grund for hendes afgørelse..

Men som Journalista.dk tidligere på ugen kunne dokumentere, var der ikke tale om et citat, der som påstået af Yvonne Frederiksen var kommet fra det mandlige vidne under den afhøring, vidnet selv mødte frem til på advokatens kontor. For ifølge referatet hun sendte til vidnet bagefter, havde han alene udtalt, at der blev drukket alkohol den aften. Men han havde ikke sagt et ord om hverken beruselse – eller at han var faldet om på en sofa, viser referatet. .

Efter mandagens offentliggørelse af den første del af artikelserien omkring afskedigelsen af Jes Dorph-Petersen, kontaktede vi på Journalista.dk igen Yvonne Frederiksen. Det blandt andet for at høre, hvorfor hun synes på egen hånd at have opfundet et citat fra det mandlige vidne. Vel og mærke et citat, som ifølge lydoptagelserne fra mødet, fremstår afgørende for fjernelsen af Jes Dorph-Petersen fra skærmen. 

Men i en kortfattet email oplyser hun tirsdag til Journalista.dk, at hun ”ikke har mulighed” for at kommentere her på. Yvonne Frederiksen oplyser dog ikke, hvorfor hun ikke kan kommentere på det citatet, hun fremkom med under mødet i 2020 – og som du kan høre lydklippet herunder og i toppen af artiklen.

Næste artikel i serien om Jes Dorph-Petersens fjernelse fra skærmen på TV2 kommer i morgen, hvilket vil inkludere offentliggørelse af nye lydfiler.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Kvinder der hedder Frederiksen, de styrer sgu det jura-pis der

    Er de i tvivl om lovhjemmel, så trækker de nok bare på rigspolitichefen, den pæne mand

  2. Tak lars,
    det her kan gå dybere og burde give panderynker ud i danske medieverden og ikke mindst i lille danmarks metoo.
    Hvorfor?
    sagen har været stort ,netop fordi det har handlet om kendt ansigt og i bølgen af metoo …….

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*