Derfor bringer Journalista.dk lydklip fra TV2s defacto-fyring af Jes Dorph-Petersen

Del artiklen her:

Journalista.dk har igennem en periode været i besiddelse af en lydoptagelse fra mødet, der den 18 december 2020 endte med, at Jes Dorph-Petersen (blev fjernet fra TV2-skærmen.

Bogforside Fodboldens Myter

I mødet deltog på TV2s side Indholdsdirektør Lotte Lindegaard, HR-Chef Lene Solberg og TV2s advokat, Yvonne Frederiksen fra det københavnske advokatfirma Norrbom Vinding.

Jes Dorph-Petersen (JDP) havde bistand fra advokaten Mette Grith Stage.

 

Fokus

Journalista.dk er et medie, der især fokuserer på anvendelsen af magt og ressourcer, ikke mindst indenfor den offentlige sektor.

TV2 er en offentligt ejet institution og har i forbindelse med fyringen af JDP måttet indkassere en alvorlig kritik fra Datatilsynet. Samtidig har TV2s advokat i sagen modtaget alvorlig kritik fra Advokatnævnet og er blevet tildelt en bøde for brud på god advokatskik.

Det har skærpet vores interesse for forløbet, der førte til defacto-afskedigelsen af JDP. Vores fokus er som udgangspunkt ikke på MeToo-delen, men derimod på ledelsen af et statsligt aktieselskab.

 

Udvalgte klip og fokus

Lydoptagelsen dækker os bekendt det meste af mødet, men ikke nødvendigvis det hele.

Journalista.dk har valgt kun at bringe kortere klip fra mødet af følgende årsager:

1 : Store dele af optagelsen indeholder gentagelser og udredninger, som af samme årsag er udeladt,

2 : Andre forløb i optagelsen refererer til personer med navns nævnelse, som ikke er afgørende for fyringen af JDP, men som muligvis kan identificeres. Disse forløb er valgt fra af hensyn til personerne.

3 : En større del vedrører de kontraktlige vilkår for fjernelsen af JDP fra skærmen.

I stedet fokuserer Journalista.dk på grundlaget for fyringen af JDP og på den relation, han for to årtier siden på TV2 havde til den daværende praktikant Therese Philipsen. Det er især hendes indberetning til TV2s advokatundersøgelse i efteråret 2020, der fylder på lydoptagelsen.

Journalista.dk har desuden fået indsigt i dele af andre forklaringer omkring Therese Philipsens relation til JDP, ligesom vi har fået indsigt i dele af hendes indberetning til TV2.

Vi refererer dog alene minimalt til den i det omfang, der er nødvendigt for at forstå hendes rolle i sagen. En rolle hun selv har uddybet i dokumentarudsendelsen ”Sexisme bag Skærmen”, der blev sendt på Discovery+ efteråret 2021.

Journalista.dk har fået bekræftet, at det var JDP selv, der optog lyden fra det digitale møde den 18. december 2020. Journalista.dk har modtaget lydoptagelsen på betingelse af kildebeskyttelse, men vil undtagelsesvist oplyse, at vi ikke har modtaget den fra JDP.

Journalista.dk har været i kontakt med JDP om lydoptagelsen. Han ønsker ikke at kommentere på den, men bekræfter at andre end ham selv har haft adgang til optagelsen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*