TV2-toppen fanget på skjult optagelse : Derfor blev Jes Dorph-Petersen – i virkeligheden – fyret

Del artiklen her:

Journalista.dk bringer de kommende dage lydfiler fra det virtuelle møde, der brat afsluttede Jes Dorph-Petersens årtier lange karriere på TV2.

 

Læs den første artikel i serien om Jes Dorph-Petersens fyring her : Afsløring : TV 2s advokat fejlciterede centralt vidne i Jes Dorph-sag – afviste afgørende forklaring med opfundet citat

Det var en coronamørk fredag, da fem mennesker satte sig sammen til et digitalt møde den 18 december 2020 i København

To TV2-chefer sad der i skikkelse af HR-chef Lene Solberg og indholdsdirektør Lotte Lindegaard. Med sig havde de tv-stationens faste advokatforbindelse, Yvonne Frederiksen fra firmaet Norrbom Vinding.

Foran andre skærme sad Jes Dorph-Petersen og hans advokat, Mette Grith Stage.

Mødet var kulminationen på et forløb, hvor TV2 gennem de foregående måneder havde undersøgt Jes Dorph-Petersen – uden at han var klar over det. Han passede derfor sit arbejde på skærmen, samtidig med at undersøgelsen fandt sted.

Anledningen var den advokatundersøgelse, som TV2 satte i gang kort efter Sofie Lindes tale på Zulu Award i september 2020. Undersøgelsen gav mulighed for at enhver kvindelig medarbejder eller tidligere medarbejder helt op til 32 år tilbage i tiden kunne indberette det, de selv måtte have oplevet som sexisme eller krænkelser på TV2.

 

Dorphs sag – og indberetningerne mod ham

I Dorph-Petersens tilfælde landede der indberetninger fra to kvinder, der var journalistpraktikanter på TV2 for cirka 20 år siden. Den ene indberetning omhandlede uønskede tilnærmelser fra Jes Dorph-Petersen og en anden mand i 2003. Den anden et egentlig seksuelt forhold i 2001, der samtidig indeholdt en påstand om vold og tvang.

Det var indberetningen fra Therese Philipsen, der især dominerede mødet den 18 december 2020 – og som derfor fylder mest i den første af flere historier med lydfiler, som Journalista.dk bringer fra i morgen og de efterfølgende dage.

Den anden indberetning fra Louise Degn-Hansen havde nemlig ikke afgørende betydning for udfaldet af advokatundersøgelsen.

Under zoom-mødet i december sagde TV 2’s indholdsdirektør Lotte Lindegaard:

– Hvis det kun var Louise (Degn, red), der havde indberettet, så er jeg ikke engang nødvendigvis sikker på, at vi var nået til et undersøgelsesforløb.

Her understreger TV 2-direktøren altså, at JDP alene mistede sit job på grund af anmeldelsen fra Therese Philipsen.

Journalista bringer længe passager fra zoom-mødet de kommende dage.

Her høres et uddrag af den forklaring, advokat Yvonne Frederiksen gav JDP som årsag til, at han skulle fjernes fra tv-skærmen:

 

Ingen overtrædelse af hverken interne eller eksterne regler – Dorph alligevel fjernet fra TV2s kanaler

Men som lydoptagelserne også fastslår, havde han ifølge TV2s top ikke overtrådt én eneste intern regel på statsmediet. Han havde heller ikke forbrudt sig mod nogen lov som eksempelvis Straffeloven.

På følgende de klip høres en dialog mellem TV 2’s HR-chef Lene Solberg og advokat Mette Grith Stage, der repæsenterede Jes Dorph under advokatundersøgelsen:

De kommende dage dokumenterer journalista.dk, at TV 2’s ledelse havde svært ved at forklare, om stationen havde sådanne regler eller ej. På trods af det bruges begrebet en ”ulige relation” som hovedårsag til, at JDP reelt bliver fyret.

Og der er ingen beviser eller omstændigheder, der kan bekræfte, at han skulle have tvunget en kvinde til noget – hvilket TV2-toppen også bekræfter på lydoptagelserne.

Men ”uanset hvad”, som TV2s advokat udtrykker det i optagelserne, så havde han for 21 år siden indledt en ”ulige relation” til en yngre medarbejder på TV2. Som du vil kunne høre de kommende dage lyder kravet fra TV2s top, at enhver form for ulige relation skal medfører afskedigelser – uanset om det er mænd eller kvinder, der er de hierakisk højst placerede. Hvilket er specielt relevant i forhold til de kvindelige studieværter Cecilie Beck og Karen-Helene Hjorth, som begge har erkendt et forhold til en daværende fotoelev. Det efter at Cecilie Beck ellers tidligere overfor Journalista.dk i en email har benægtet, at hun har haft forhold af denne type.

En anden af kvinderne involveret i dét TV2-toppen på optagelserne anser for at være forbudte forhold er Anne Engdal Stig Christensen., der i dag er øverste chef for TV2. Det var hende, der fyrede Jes Dorph-Petersen. Vel og mærke for noget, hendes egen mand også gjorde engang – med hende.

Velkommen til de næste dage på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*