TV2-direktør fyrede Gaardbo og Dorph – for at gøre det samme som hende selv og hendes mand

Del artiklen her:

I dag har TV2-direktøren Anne Engdal Stig Christensen dog ingen kommentarer til, hvor forskellen præcist måtte ligge mellem indledningen til hendes forhold med Morten Stig Christensen – og så de relationer til Therese Philipsen, som Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo blev fyret for.

Mandag morgen lægger Discovery+ tre udsendelser om sexisme på TV2 ud som streaming i det, der kaldes en gennemgang af kulturen på TV2. Udsendelserne har været et år undervejs, efter at TV 2 i første omgang skrottede sin egen gennemgang af, hvad der skete på stationen for indtil flere årtier tilbage.

I udsendelserne vil der utvivlsomt blive sat fokus på påstande, som blev fremsat i forbindelse med en advokatundersøgelse udarbejdet af TV2. En undersøgelse hvis konklusioner, blev offentliggjort tidligere på året.

Det i forhold til, at nyhedsværterne Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo begge havde været i forhold med en lang yngre TV2-kollega. Forhold som stationen vurderede var så problematiske, at det kostede både Dorph-Petersen og Gaardbo deres jobs, uanset at affærerne havde omkring 20 år på bagen.

Læs også : Kronvidne i TV2s MeToo-sager: Havde forhold til en lang række mænd på TV2 – tog selv initiativ og reagerede først årtier efter på opfordring fra studievært

Den kvindelige kollega viste sig efterfølgende at være identisk med Therese Philipsen, der i dag ernærer sig som forfatter med base i Florida i USA, hvor hun skriver bøger under pseudonymet Willow Rose. Både Gaadrbo og Dorph blev fyret for – som henholdsvis chef og fremtrædende tv-vært – at have indledt en relation til hende, mens hun var journalistpraktikant.

Læs også : Janni Pedersen anmelder i rapport der fik Jes Dorph-Petersen fyret – bagefter overtog hun hans job

I forbindelse med afskedigelserne af Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo, spillede TV2-direktøren Anne Engdal Stig Christensen ifølge Journalista.dks oplysninger en helt afgørende rolle. Det var nemlig hende, der både havde det endelige ansvar for og personligt besluttede, at stationen skulle skille sig af med de to profiler.

 

TV2 i januar : Ingen er fredede

Det skete ud fra begrundelser om, at forhold mellem på den ene side chefer eller fremskudte medarbejdere som studieværter og på den anden side journalistpraktikanter og andre meget unge nyansatte, ikke er noget, TV 2 ønsker at blive forbundet med. Det uanset hvornår forholdene skulle have stået på, fordi der ifølge statsmediet ikke gælder forældelsesfrister i sager af denne type.

Læs også : Endnu en midaldrende kvindelig TV2-studievært i forhold til 20 år yngre elev : Mænd fyret for det samme – men TV2 ønsker end ikke at få oplyst navnene

Man vil på TV 2 med andre ord gerne give sanktioner bagud i tiden – også når det handler om for længst afsluttede relationer. TV 2’s direktion udtrykte det således i forbindelse med advokatundersøgelsen :

– Denne type forhold er uacceptable – og ingen er fredet.

Stationen har dermed tydeligt signaleret, at alle chef/elev relationer er fyringsgrund. Også selvom det ikke kommer til ledelsens kendskab gennem anmeldelser om mulige krænkelser. Viden om forholdene er nok til at ledelsen vil sanktionere.

 

Direktør mødte sin mand som elev – mens han var TV2s helt store stjerne

Men Journalista.dk kan nu afsløre, at Anne Engdal Stig Christensens eget forløb på TV2 i høj grad ligner, hvad der kostede Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbos deres stillinger. Således mødte hun i 1994, hvor hun selv var i midten af 20erne, den 10 år ældre daværende TV 2-stjernevært og sportschef Morten Stig Christensen, som var gift og havde to børn.

Læs også : Sladderen om Lindes krænker kan have ramt de forkerte

Alligevel indledte han et forhold til Anne Engdal, selv om hun fra relationens start ifølge Journalista.dks oplysninger, havde status af elev med en meget midlertidig stilling som såkaldt trainee. Det da hun i 1994 blev tilknyttet TV 2 i forbindelse med, at hun skrev en opgave om ungdomsserien Beverly Hills 90210 til brug for et studie på Aarhus Universitet, hvor hun læste litteratur og medievidenskab.

Forholdet mellem de to fortsatte efter at Anne Engdal, der dengang hed Andresen til efternavn, i 1995 blev ansat i en marketingstilling på TV 2. Herfra steg hun hurtigt i graderne, efter hun i 1998 blev gift med Morten Stig og fik børn med stationens måske største navn i 1990erne. En mand med en enorm magt og høj position, eftersom han både var øverste chef for den succesfulde sportsafdeling  – og samtidig redaktionens helt store mandlige værtsprofil.

 

Tavshed fra TV2s direktør om hendes eget forhold

På Journalista.dk har vi kontaktet Anne Engdal Stig Christensen for blandt andet at høre, hvorfor hun krævede fyring af Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo for forhold, der i meget høj grad ligner det, hun selv havde til sin senere mand i 1990erne – nemlig en relation mellem en chef og en elev.

Læs også : Kulturministeriet gav ulovlig ordrer til DR og TV2 – men kan ikke finde nogle dokumenter om den

Men via TV2s presseafdeling lyder det, at TV 2-direktøren ikke har nogle kommentarer. I det skriftlige svar står alene :

– Anne Engdal Stig Christensen har ikke på noget tidspunkt udtalt sig om afskedigelserne af Jes Dorph eller Jens Gaardbo og kommer heller ikke til at gøre det fremadrettet.

Journalista.dk har derefter stillet et efterfølgende spørgsmål til direktøren via presseafdelingen :

– Er det korrekt forstået, at Anne Engdal Stig Christensen heller ikke har nogle kommentarer i relation til, hvordan hun indledte sit forhold til sin nuværende mand?

Dette har presseafdelingen endnu ikke svaret på.

Del artiklen her:
8 Comments

 1. De kendtes ondskabsfulde religion, hvor forseelser 20-30-40 år før, straffes med fyring, fornedrelse og offentlige øretæver.
  Ikke engang seriemordere får samme behandling! Hvad med de kendte kvinder, som savler på folks tøj når de skælder ud – især på mandlige ansatte ud!? Skam Jer Homo Sapiens!

 2. Hvorfor nævnes den modne kvinde med flere yngre mænd ikke?
  Hvis nogle skal nævnes med navn, bør det være alle.
  Eksempelvis har man været utrolig hurtig ude mod Jes og Jens. Det var så GRIMT et forløb, at se seriemordere får en mere fair behandling.
  Kønskrækende adfærd er uacceptabelt – men at dømme 20 år efter? Det kunne ikke engang malerens regime i Tyskland matche i sin absurditet!

 3. Ondskabsfulde, og magtsyge mennesker, søger åbenbart ind i politik, eller medieverdenen, for at få opfyldt deres behov, og mål, uanset midlerne, og uanset køn.

 4. God og elegant fortalt historie, Journalista. Den bedste om metoo-hykleri (selvom ikke al metoo er hykleri).
  Og fedt, I har fået responsivt design på siden — rarere at læse

 5. Kan du ikke spørge om denne relation er acceptabel i DHF nuværende håndtering af praktikanter. Kan en træne have løs omgang med spillerne på et hold eller kan cheferne have relationer til praktikanterne?

 6. Hvis en mandlig chef havde stramme læderbukser på, uddelte kondomer, med TV2 logo og “Alt det vi deler” på og bad medarbejderne om at klappe ham i røven og lovede ikke at sladre, var han blevet fyret !
  Hvis han gjorde igen 2 år efter, denne gang som adm.dir. på live TV til hele landets TV2 redaktioner, var han blevet fyret en gang til !
  Hvis en mandlig chef rører en kvindelig medarbejder på skulderen vil det blive straffet. Lædermama rørte ved en mand med lysblå skjorte (!) i vandrehallen i deres egne 19.00 nyheder 15/12. Hvem rører hun ellers ved ?
  Hvis en ældre mandlig studievært eller chef har en forhold til yngre, lavere rangeret medarbejder bliver han fyret, selv 5-10-15-20 år efter !
  Det er ok for kvindelige ditto’s; De har åbenbart bollerum på TV2 hvor de hygger sig med praktikanterne !
  Lædermamas scoring af sin mand i sin tid var også med samme skæve magtforhold !
  Læs artikel fra Alt fra 2019: Absolut guldgrube om fruens ledelsesstil og hvordan hun fik jobbet, set her 2 år efter.
  Ufatteligt bestyrelsen holder hånden over den, som sammen med forgænger Merete har hovedansvaret for “kulturen”.
  Hundredevis af drenge/mænd er blevet dømt for hævnporno. En tidl. kæreste/elskerinde til Dyrby startede med at sende fotos af ham rundt på TV2’s redaktioner som røg videre til DR m.fl. Hvad deler de ellers med konkurrenten o.a. af dybt fortrolige oplysninger?
  Der er gang i yveret på kvægtorvet 😉

 7. Jagten på Dyrby og 10-15 år gamle påstande som stadfæstes af hysteriske kendisser, gør MeeToo til en uhyggelig parallel retsenklave. Det begynder at ligne noget fra Hitlers tid, hvor ofret ikke havde en Kinamands chance for at undslippe.
  Disse sager skal ikke afgøres af gadens vellønnede socialistiske parlament. Det skal afgøres i byretten

 8. 100 % enig – desværre kommer ingen af sagerne inden for i en retsal, de bliver alle afvist da det er forældede petitesser for det meste fremført i fuldskab. Det er drevet frem på SoMe af extremt tyndhudede magtliderlige woke prinsesser med enorme mindreværdskomplekser overfor mænd.
  “Alle, kvinder som mænd, behandles lige i TV2” udtaler de. Nogen er dog mere lige end andre, se min tidl. skriv af d.d., og hvis en kvinde har følt noget så er det lig med sandheden og kan ikke anfægtes. Hvis en, kvinde naturligvis, har følt sig krænket er det sandheden og kan straffes 20 år efter.
  Der er en realityTV dokumentar som skal sælges, Therese P. skal sælge en og gerne flere bøger. Troværdigheden lider uoprettelig skade som skeletterne vælter ud af skabene og det bliver klart for alle at kvinder har lavet de samme forkastelige ting som mænd og at det er kvinder der har ansvaret for “kulturen”.
  Det er enormt selvmål af TV2. Ikke bare en flad Jesper Olsen tilbagelægning ! Nej, det her svarer til at Schmeichel tonser kasser ind i eget net og landstræneren udtaler at der stadig er stor tillid til han holder buret rent !
  Synes der har været meget med Lædermamas røv som både skal klaskes, snakkes om og besynges, der deles kondomer ud og synges om at holde fest og få noget på den dumme. Nu er fokus mere på at holde klæben mellem selvsamme læderrøv og taburetten intakt på adm.dir.kontoret.
  Er der mon nogen der har et horn i siden på nogen på Kvægtorvet ?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*