Janni Pedersen anmelder i rapport der fik Jes Dorph-Petersen fyret – bagefter overtog hun hans job

Del artiklen her:

Indtil nu har den sidste af de to kvinder der var afgørende i forhold til fyringerne af Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo været ukendt. Men Journalista.dk kan nu afslører, at det drejer sig om TV2-profilen Janni Pedersen, som kan anses for MeToo-sagens helt store vinder.

For snart et år siden var der store skiftedag på TV2, da statsmediet sagde farvel til sine mangeårige studieværter Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo. Det skete i forlængelse af offentliggørelsen af en advokatundersøgelse, hvor det blev slået fast, at de begge efter TV2s opfattelse, havde været i upassende forhold, med den samme langt yngre og hierakisk lavere placerede kollega.

I begyndelsen af dette efterår blev det offentliggjort, at kvinden var Therese Philipsen. Hun var praktikant på TV2, ligesom hun efterfølgende kortvarigt blev ansat på TV2-sporten. Det skete i BTs podcast ”Det vi taler om”, hvor det samtidig kom frem, at Therese Philipsen, der i dag ernærer sig som forfatter i USA, stod foran at udgive en bog i form af en nøgleroman om sine oplevelser på TV2.

Læs også : Midaldrende kvindelig TV2-stjerne i forhold med praktikanter og elever – mandlige kollegaer fyret for det samme

Af podcasten fremgik dog ikke, at der var tale om to TV2-kvinder, som fremsatte beskyldninger om uønsket seksuel adfærd. Men Journalista.dk kan nu afslører, at den anden kvinde var den nuværende TV2-værtinde Janni Pedersen.

 

Overtog Jes Dorph-Petersens værtsjob efter at TV2 havde fyret ham

Det ikke kun i forhold til, at Janni Pedersen selv kom med påstande i advokatundersøgelsen, som var med til at fælde Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo. Men også fordi det var hende, der som minimum var med til at skabe eller fastholde kontakten til Therese Philipsen.

Hvilket efterfølgende medførte ikke kun den USA-baserede forfatters medvirken i advokatundersøgelsen, men også i den MeToo-dokumentar, som TV2 efterfølgende valgte at skrotte.

Læs også : Sladderen om Lindes krænker kan have ramt de forkerte

Janni Petersen indgik efter Journalista.dks oplysninger i advokatundersøgelsen, hvor hun fremkommer med beskyldninger mod minimum den ene af Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo. Det i forhold til at være den ufrivillige modtager af en sjofel bemærkninger, hvilket skulle være sket for næsten 20 år siden.

På Journalista.dk har vi spurgt Janni Pedersen, hvad hendes dokumentation er for den påberåbte episode med næsten to årtier på bagen. Ligesom vi også har spurgt hende, hvorvidt det var hende, der var medvirkende til at få Therese Philipsen til at deltage i såvel TV2s advokatundersøgelse som stationens MeToo-dokumentar.

Men i en email oplyser hun, at hun ikke har nogle kommentarer.

Læs også : Kulturministeriet gav ulovlig ordrer til DR og TV2 – men kan ikke finde nogle dokumenter om den

Det har heller ikke i forhold til, hvorvidt hun anser det for et problem, at hun på den ene side kan siges at have været med til at fælde Jes Dorph-Petersen, for bagefter at overtage hans værtstjans på Go’Aften Danmark.

Efter det for os oplyste, deltager Janni Pedersen også i de dokumentarudsendelser, der får premierer på mandag på Discovery+. Udsendelser der ligesom TV2s skrottede dokumentar, fokuserer på MeToo og kulturen på TV2.

Del artiklen her:
6 Comments

 1. Nogen må have en ualmindelig dårlig smag i munden og flere en ualmindelig dårlig dømmekraft, ikke mindst i lyset af Journalistas afsløringer af, at ældre kvindelige ansat har samme adfærd, som de udhængte mænd.

  • Har aldrig været metoo forkæmper. synes at kvinderne må være voksne til at sige fra, og så er den ikke længere. Det er desværre ikke overraskende for mig, det der nu kommer frem. Det har med de gode job at gøre. Hvorfor skulle det gå ud over de bedste TV værter som Jens Gaardbo og Jes Dorph? Vi er mange der savner dem. Ud med de skyldige kvinder.

 2. ‘Offer for en sjofel bemærkning’?
  Ikke andet? Hold da op!
  Fra nu af vil et være svært for mig at se hende håndtere vanskelige interviews.

 3. Sandheden har modsat hykleriet og dobbeltmoralen trange kår på skuepladsen på Kvægtorvet. Lidt ligesom hos De Radigale, der var jo også noget på spil: En formandspost for forrædderi. Her er det fede TV værtsposter, salg af realitydokumentar og Therese P’s bøger osv., bl.a. for at lyve og dele hævnporno mens de gamle værtinder giver den gas med unge praktikanter i bollerum.
  Unge elskere og fede værtsjob: Det kører alligevel selv om man ikke er så fuckable mere.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*