Kronvidne i TV2s MeToo-sager: Havde forhold til en lang række mænd på TV2 – tog selv initiativ og reagerede først årtier efter på opfordring fra studievært

Del artiklen her:

I centrum af den til dato største danske MeToo-sag står en tidligere TV2-ansat, der af en række såvel mandlige som kvindelige kilder i og omkring stationen, beskrives som den udfarende part i en række kortvarige forhold – og her to årtier efter pludselig dukker op som en krænket kvinde.

Indtil sidste vinter var Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo to af de største stjerner, som TV2 havde i sin stald. De to havde i mere end en menneskealder lagt ansigt til en række af statsmediets mest sete programmer.

Men det stoppede brat i forbindelse med den advokatundersøgelse, TV2 iværksatte for snart et år siden. Den slog fast, at de to mænd havde været i det, TV2 efterfølgende vurderede som upassende forhold til en langt yngre og hierarkisk lavere placeret kvindelig journalist og studievært.

Hun har efterfølgende vist sig at være Therese Philipsen, hvilket først på efteråret i år blev offentliggjort i BTs podcast ”Det vi taler om”. Det skete i forbindelse med at Therese Philipsen, der i dag ernærer sig som forfatter i USA, udsendte en form for nøgleroman om hendes egen tid på tv-stationen for omkring 20 år siden.

Læs også : Janni Pedersen anmelder i rapport der fik Jes Dorph-Petersen fyret – bagefter overtog hun hans job

Efter omfattende research i og omkring TV2, kan Journalista.dk nu afsløre, at en række forhold omkring Therese Philipsens fortælling fremstår iøjnefaldende. Ikke kun i forhold til hendes egen adfærd på TV2 dengang – men også fordi den nuværende TV2-stjerne Janni Pedersen synes at have spillet en afgørende rolle i det set-up, der pludselig fik Therese Philipsen til at bryde ud af sit ellers stilfærdige liv i Florida og ind i ikke alene deltage i TV2s advokatundersøgelse sidste efterår, men også medvirkende ind i de erklærede dokumentarudsendelser om sexisme på TV2, som får premiere på mandag på kanalen Discovery+.

 

Forkærlighed for kendte og magtfulde mænd på TV2

Således er Journalista.dk blevet bekendt med, at Therese Philipsen under sin ellers korte tid på TV2 for omkring 20 år tilbage, havde forhold til mindst 6 mænd. Mænd der med en enkelt undtagelse, alle havde rang af enten studieværter eller minimum chefer.

På Journalista.dk har vi været i telefonisk kontakt med flere af mændene, som alle bekræfter forløbet omkring typisk meget kortvarige forhold til Therese Philipsen. Ligesom de også oplyser, at det i høj grad var Therese Philipsen, der ofte var den udfarende part.

Læs også : Midaldrende kvindelig TV2-stjerne i forhold med praktikanter og elever – mandlige kollegaer fyret for det samme

Desuden anser flere af dem det for påfaldende, at det kun skulle have været forbindelserne til Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo, som var så traumatiserende for den nuværende USA-baserede forfatter, at hun alene har omtalt dem – og ikke hendes andre mandlige bekendtskaber – overfor TV2 i stationens advokatundersøgelse.

Læs også : Endnu en midaldrende kvindelig TV2-studievært i forhold til 20 år yngre elev : Mænd fyret for det samme – men TV2 ønsker end ikke at få oplyst navnene

På samme måde påpeger flere af mændene samt også to kvindelige kilder det tankevækkende i, at Therese Philipsen selv har noteret i sin nøgleroman, at hun gennem de seneste to årtier stort set ikke har skænket sin egen fortid på Tv2 mange tanker – før hun med egne ord blev kontaktet sidste efterår af en person på TV2.

En person der menes at være identisk med Janni Pedersen, og som opfordrede Therese Philipsen til at melde sig som ”offer” for sexisme på TV2 for årtier tilbage.

 

Ingen kommentarer fra Jannie Petersen – og tavshed fra Therese Philipsen

På Journalista.dk har vi kontaktet Jannie Pedersen, for at få afklaret hendes rolle i forbindelse med udtalelserne fra Therese Philipsen i TV2s advokatundersøgelse i den nu skrottede TV2-dokumentar og i de udsendelser, der er på vej. Men i en email oplyser hun, at hun ikke har nogle kommentarer.

Læs også : Sladderen om Lindes krænker kan have ramt de forkerte

Therese Philipsen har heller ikke ønsket at besvare vores henvendelser, som blev sendt til hendes forlag, fordi det ikke har været muligt at finde frem til andre kontaktformer til hende. Forlaget ledes af hendes mand, som hun mødte under deres fælles TV2-tid. Vi bad hende blandt andet bekræfte eller afvise, at hun under sin tid på TV2, selv havde tager initiativer til forhold med mindst seks mænd.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*