Det har vist sig at være en givtig forretning for den tidligere Loud-chef Rasmus Mark Pedersen, at han har specialiseret sig i offentligt tilskud til sin medievirksomhed – uanset at det i dén grad har knebet med at levere de lovede resultater.
Når talen falder på mediestøtte er det i høj grad de store medier som Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Information, talen falder på. Det skyldes de store årlige millionudbetalinger, som skatteyderne år efter år tvinges til at betale til deres daglige drift.
En økonomisk indsprøjtning der bliver vigtigere og vigtigere for selv store og klassiske medier, uanset at de ellers påberåber sig at være uafhængige af det politiske system. Så vigtige at eksempelvis Jan Schouby, chefredaktør for Aarhus Stiftstidende, i dag hos Fagbladet Journalisten er gået ud med et krav om, at det skal være endnu nemmere for medier som det aarhusianske at få adgang til de offentlige kasser.
Men også længere nede i den journalistiske fødekæde er det i høj grad politikernes og embedsmændenes velvilje der afgør, hvilke medier der starter op eller overlever – og hvilke der ikke gør. Det kan blandt andet ses på de mange ansøgninger, som hvert år afsendes til Kulturministeriet.
Blandt dem der før har opnået succes, er den nu tidligere chef på Radio Loud, Rasmus Mark Pedersen der typisk omtaler sig selv som Rasmus MP. Således sikrede han sig tilbage i 2019 en statsstøtte på 300.000 kroner til oprettelsen af et nye medie, der dog aldrig blev til noget.
Som Journalista.dk tidligere har kunnet afslører, betød det dog ikke, at Rasmus Mark Pedersen af den grund blev afskåret fra at få sine 300.000 kroner.
Samtidig besluttede Medienævnet, der hører under Kulturministeriet, at offentligheden ikke skulle have adgang til, hvad Rasmus Mark Pedersen brugte statsstøtten på – uden at levere det lovede medie.
Efterfølgende har vi også på Journalista.dk kunne dokumentere, at Rasmus Mark Pedersen synes at have pumpet sit cv. Det ved at give det klare indtryk, at han igennem en længere periode havde været underviser på Journalisthøjskolen, der siden da har skiftet navn til DMJX, uanset at dette ikke har været tilfældet.
Rasmus Mark Pedersens ansættelse på Radio Loud ophørte efteråret 2021 i forlængelse af, at han påstod at potentielle samarbejdspartnere var blev truet til ikke at indgå et samarbejde med den skandaleramte statsfinansierede radiostation. Trusler som blandt andet skulle kommet været kommet fra Journalista.dk, uanset at vi kunne dokumentere, at påstandene fra Rasmus Mark Pedersen var grebet ud af den blå luft.
I forbindelse med påstandene fra Rasmus Mark Pedersen, blev vi skriftligt kontaktet af direktøren for Radio Louds efterfølger 24syv, Simon Andersen. Men hverken han eller Rasmus Mark Pedersen, ønskede at kommentere på forløbet.
Efter sin afsked med Radio Loud, har Rasmus Mark Pedersen etableret podcastvirksomheden Mr. Podcast. Det via den juridiske konstruktion HFSD ApS, der ifølge databasen BiQ har Rasmus Mark Pedersen som eneejer.
En virksomhed der uanset Rasmus Mark Pedersens ejerskab og tidligere problemer med at levere det lovede materiale, ifølge Bjørknæs.dk nu igen har sikret sig et stort offentligt tilskud – fra et nævn under Kulturministeriet. Det i skikkelse af Europa-Nævnet, der har støttet Rasmus Mark Pedersens selskabs produktion af Podcasten Ugen i EU.
Støtten kommer endda i forlængelse af, at gravermediet kan melde at Rasmus Mark Pedersen har erkendt at have gjort brug af urigtige oplysninger i forbindelse med sin markedsføring af Mr. Podcast. Ligesom han også er fremkommet med særdeles iøjnefaldende løfter til kommende klienter, som blandt andet er blevet lovet konsekvent at ligge i toppen af podcast-hitlister – selv efter en minimal arbejdsindsats.
I forbindelse med Bjørknæs.dks henvendelser til Rasmus Mark Pedersen, har han valgt at fjerne en væsentlig del af indholdet på sin hjemmeside. Herunder en video, hvor han kommer med de markante hitlisteløfter til potentielle klienter.
Omvendt har han ikke ønsket at kommentere på såvel modtagelsen af sit offentlige tilskud, eller hvorfor han er fremkommet med både meget voldsomme og erkendte forkerte oplysninger i markedsføringen af Mr. Podcast.
Tavshed har der også været overfor Bjørknæs.dk fra Europa-Nævnet, som blandt andet ikke har ønsket at svare på, hvordan de har kunnet give et nyt stort offentligt tilskud til en modtager, der tidligere ikke har leveret et lovet medie.
Ligesom Kulturministeriet heller ikke har ønsket at oplyse, om Rasmus Mark Rasmussen er identisk med modtageren af et helt tredje uddeling af mediestøtte, som ministeriet er gået meget langt i bestræbelserne på at mørkelægge overfor offentligheden.
Vær den første til at kommentere