Millionløn rækker ikke : Professor fik betalt 20 overnatninger i italiensk luksusvilla – midt i sommerferien

Del artiklen her:

Mens Aalborg Universitet var lukket ned i forbindelse med sommerferien, opholdt den nu tidligere institutleder Christian Nielsen sig i Italien. Det i en ombygget herskabsvilla med en fantastisk udsigt fra dets store swimmingpool, hvilket skete på universitets regning.

– Vi skal hele tiden optimere og professionalisere vores organisation, og det kan – og vil – betyde løbende forandringer. Vi kommer til at monitorere universitetets økonomi meget, meget tæt, så vi kan gribe ind, så snart noget er på vej til at bevæge sig i den forkerte retning.

Sådan lød det tidligere på året fra universitetsdirektør Søren Lind Christiansen, da han overfor Aalborg Universitets hjemmeside forklarede om nødvendigheden af, at universitetet ikke kun skulle gennemgå en større sparerunde i forhold til sine daglige udgifter. Men også nødvendigheden af, at nedskæringerne involverede en lang række afskedigelser på det nordjyske universitet.

Men det er dog tilsyneladende langt fra alle udgifter på det ellers ifølge eget udsagn hårdt pressede universitet, der monitoreres lige tæt. Specielt ikke når man ser på dem, som relaterer sig til den nu tidligere institutleder Christian Nielsen, der er leder af Aalborg Universitets business-fakultet. En stilling han indtog indtil i går, hvor han sammen med sin viceinstitutleder Morten Lund blev presset ud af universitetet som følge af en større overforbrugsskandale.

 

Store personlige tillæg sikrer millionløn

Således er det eksempelvis tidligere blevet afsløret, at han under universitetets sommerferie sidste år, lod sig indlogere tre uger i en italiensk herskabsvilla, beliggende tæt på et af støvlelandets mest berømte badestrande og feriebyer. Overnatninger han dog ikke selv betalte, da det i stedet var universitetet, som betalte for den iøjnefaldende Italiens-tur.

Betalinger for overnatninger, hvis forbindelser til arbejdet på Aalborg Universitet i dén grad synes at henstå noget i det uvisse, der bliver endnu mere iøjnefaldende, når man ser på Christian Nielsens aflønning. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos hans nu tidligere arbejdsgiver, at den fratrådte institutleder sidste lå i en lønklasse, som langt de fleste lønmodtagere kun kan drømme om.

Det skyldtes en grundløn på 547.982 kroner, hvortil kom forskellige tillæg på henholdsvis 127.350 kroner og 248.259 kroner. Sammen med pensionsindbetalinger fra Aalborg Universitet betyder det, at han sidste år havde en samlet indtjening på 1.081.523 kroner.

 

Andre artikler om Christian Nielsen

Institutleder tog tre uger i luksusvilla i ferieparadis midt i sommerferien – på universitets regning

Våd Københavnertur : 16 fadøl på restaurant – bagefter blev hotellets minibar tømt

Gourmetmad og fadøl : Institutleder fyrede den af hjemme i Aalborg – på universitets regning

Hundedyr rejse til Australien : Institutleder fyrede den af hos lukseriøst flyselskab – på din regning

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*