I dag fyrer DR fodfolk på stribe : Har i stedet ansat endnu en chef – til millionløn

Del artiklen her:

Med den ene hånd fyrer Danmarks Radio, for i stedet at ansætte med den anden. Næsten traditionen tro er det lavt placerede medarbejdere hos statsmediet der får en fyreseddel, samtidig med ansættelsen af højt lønnede medarbejdere på chef niveau.

– Det er jeg forfærdeligt ked af på de berørte medarbejderes vegne. Det er en stor andel af stillinger, der skal nedlægges, og jeg er bekymret for, om vi kan undvære så mange fotografer.

Sådan lød det i går fra Henrik Friis Vilmar, fællestillidsrepræsentant på Danmarks Radio, da han overfor Fagbladet Journalisten kommenterede på en fyringsrunde, der bliver sat i gang i dag på statsmediet. Det i forhold til afskedigelser af fotografer, hvor forventningen er at 9 skal ud og finde sig et nyt arbejde.

Læs også : DR under retssag : Vi har ingen særlige forpligtelser til at beskytte deltagerne i vores programmer

Til samme medie fortalte Anders Kern Boje, underdirektør hos DR Nyheder, at afskedigelserne for ham fremstod nødvendige :

-Vi har simpelthen færre opgaver, end vi har mennesker på det her område. Der er nogle ting, som kan håndteres med lidt færre mennesker i dag – for eksempel bruger vi nogle gange mobiltelefoner i stedet for store kameraer – og derfor er vi nødt til at justere nu.

Nyansat med aflønning over klassisk grænse

Omvendt er der anderledes positive toner fra Mads Emil Sejrs Bo Lidegaard, når det handler om hans ansættelsesforhold på Danmarks Radio.

Læs også : Festdag på DR : Alle ansatte får kæmpe lønforhøjelser

For kort før sommerferien kunne han nemlig melde ud på LinkedIN, at han i disse dage starter i et nyt job hos det skatteyderfinansierede mediehus :

– Kæmpe tak til alle gode kolleger og samarbejdspartnere på Kristeligt Dagblad gennem tiden. Goddag til DR – Danmarks Radio! Jeg glæder mig helt vildt til at starte i DR Analyse!

Læs også : Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

En glæde der måske ikke kun skyldes, at han for fremtiden får titel af analysechef hos Danmarks Radio. Men også at han ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos DR, formentligt kan se frem til en løn væsentligt over, hvad han indtil nu har tjent hos sin hidtidige arbejdsgiver Kristeligt Dagblad.

Således bliver skatteyderne forpligtet til at betale ham en årsløn på 1.062.600 kroner, når der sker medregning af pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren.

Danmarks Radios oplysninger om aflønning af Mads Emil Sejrbo Lidegaard

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Spørsmålet er vel også hvor mange ansatte der skal bruges på at sende den ene genudsendelse efter den anden

  2. Mobiltelefoner — seriøst? Det er sådan set ikke kameraerne, der er blevet fyret, men dem der betjener dem. Vi betaler for at se professionel kameraføring, hvad enten det er mobiler eller Hubble-teleskopet, der bruges til det. Det lugter af løn-dumping.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*