Kræver CO2-neutralitet af alle andre – flyver selv til Folkemødet

Københavns Kommunes pressefoto af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S)
Del artiklen her:

Det er ikke kun Københavns Kommunes markante tilstedeværelse i disse dage på Folkemødet, der springer i øjnene. Det samme kan siges at være tilfældet om måden, som de ellers så erklærede miljøbevidste politikere og embedsmænd kommer til og fra Bornholm på.

– Det er megaærgerligt, at vi ikke når det i 2025. Det er jeg rigtig ked af. Men det er ikke det samme som at sige, at vi ikke når det 2026, 2027 eller 2028. Derfor har vi stadig et håb om, at det lykkes.

Sådan lød det fra Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i Københavns Kommune, da hun overfor Danmarks Radio i august 2022 gjorde status over hovedstadens ambitioner om at blive CO2-neutral senest i 2025.

Overfor statsmediet fortalte socialdemokraten samtidig, at en afgørende del af forklaringen skulle findes hos forbrændingsanlægget ARC, hvis CO2-udledning gjorde det umuligt at opnå neutralitet indenfor denne tidsfrist.

Med så markante miljøambitioner skulle man måske umiddelbart tro, at Københavns Kommunes absolutte top selv ville gå forrest med et godt eksempel. Eksempelvis når det drejer sig om at komme til det igangværende Folkemøde på Bornholm, når der har skullet findes transport til klippeøen.

Et besøg på øen i Kattegat, der i det hele taget bliver en dyr oplevelse for skatteyderne.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, synes dette langt fra at være tilfældet. Ikke kun i forhold til medlemmer af Borgerrepræsentationens venstrefløj, men også ledende embedsmænd.

Det drejer sig eksempelvis om Thomas Søie Hansen, pressechef for Sophie Hæstorp Andersen, og Daniel Branislav Christensen, souschef hos overborgmesterens forvaltning.

Tidligere på dagen var de således ombord på flyet fra København til Rønne, uanset at der findes langt mere miljømæssige alternativer til at komme til og fra Folkemødet fra hovedstaden.

Eksempelvis går der tog til færgen fra Ystad, som i disse timer sejler i pendulfart frem og tilbage til Rønne.

 

Andre artikler om Københavns Kommune

Københavns 6 borgmestre tog på forårstur med fokus på gourmet – for flere hundredtusinder skattekroner

Socialforvaltning fyrede den af på D’Angleterre – for at holde møde

33 kommunalpolitikere til EM-fest – på din regning

Københavnernes regning for tabt retssag om parkeringsbøde til få hundrede kroner : 477.563 kroner

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*