Hos Odense Letbane er langt over halvdelen af de ansatte direktionsmedlemmer, chefer eller ledere. Det kan også ses på de lønninger, som skatteyderne tvinges til at betale til de kommunale togfolk.
– Odense Letbane skal være for alle i Odense – uanset om man slæber på tunge kufferter, har barnevognen med eller har et fysisk handicap. Vi arbejder med tilgængelighed med udgangspunkt i brugernes egne oplevelser. Derfor har vi i samarbejde med letbanens kommende brugere udarbejdet et koncept for, hvordan vi tester tilgængelighed frem mod letbanens åbning.
Sådan lyder en del af den beskrivelse, som den kommunale Odense Letbane giver af sig selv på sin hjemmeside. Et skatteyderfinansieret projekt, der efter planen skal stå klar i 2020, således at der ikke kun vil være togdrift i centrum af Odense, men også i områder som Tarup og det lokale Syddansk Universitet.
Projektet så for alvor dagens lys i 2015 og med hele 5 år til i bogstaveligste forstand at få det hele på skinner, skulle man umiddelbart tro, at det var begrænset hvor mange medarbejdere, der var tilknyttet Odense Letbane.
Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Odense Letbane fastslår, synes dette langt fra at være tilfældet.
Særdeles vellønnede medarbejdere på kommunalt projekt
Ifølge de fremsendte aktindsigter til Journalista.dk, har dette dog langt fra været tilfældet, da der i 2017 var 31 fuldtidsansatte medarbejdere på Odenses letbaneprojekt. Embedsmænd der dog langt fra har haft status af menige medarbejdere, da kun 6 var administrative medarbejdere. Der i mod var 3 direktører, 8 chefer, 4 projektledere, mens projektet også dette år beskæftigede 10 såkaldte specialister.
De højest lønnede i 2017 var måske ikke så overraskende direktørerne, hvor af den administrerende i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsordninger, sikrede sig 1.505.945 kroner. Det var med til at gøre, at Odense Letbanes direktører dette i år gennemsnit tjente 1.384.322 kroner. En ganske fornuftig aflønning var der også til de i alt 8 chefer, hvor af to tjente over millionen i 2017 – og gennemsnitslønningen for denne medarbejdergruppe lå på 920.007 kroner.
Herefter var der et stort fald i lønningerne til projektlederne, som i 2017 i gennemsnit tjente 636.991 kroner, mens specialisterne i snit modtog en samlet lønseddel på 604.363 kroner. På samme måde som de få administrative medarbejdere i gennemsnit måtte tage til takke mede en gennemsnitslønning i 2017 på 470.910 kroner, dog således at de to bedst lønnede administrative medarbejdere opnåede årslønninger på 531.153 kroner og 556.868 kroner.
Lønninger der gjorde, at medarbejderne hos Odense Letbane i 2017 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, sikrede sig en gennemsnitslønning på 739.682 kroner.
Vær den første til at kommentere