Ifølge Udenrigsministeriet må skatteyderne ikke få at vide, hvad ambassaden har brugt penge på under ledelse af Peter Taksøe-Jensen.
– Der er ingen tvivl om, at der er tale om alvorlig kritik. Der er tale om forholdsvis mange kritikpunkter og nogle ret kritiske bemærkninger.
Sådan lød det i efteråret fra Sten Bønsing, professor i offentlig ret på Aalborg Universitet og samtidig ansat som såkaldt vidensjurist hos Advokatfirmaet HjulmandKaptain, da han overfor BT kommenterede på en række afsløringer af forbruget blandt embedsmænd på den danske ambassade i New Dehli. Afsløringer der kom i forlængelse af en rapport der fastslog, at Udenrigsministeriets udsendte på ambassaden i Indien i langt højere grad end tilladt, eksempelvis havde gjort brug af dyre business-class-billetter. På samme måde som skatteyderne også fik lov til at holde for, når repræsentations-Dankortet blev brugt på eksempelvis dyre hoteller.
Læs også : Løkke snuppede et privatfly til Bornholm – på din regning
Af rapporten fremgår det kun i meget begrænset omfang hvilke påfaldende dyre omkostninger, som New Dehli-ambassaden under ledelse af af Peter Taksøe-Jensen, der tidligere har fungeret som statsminister Lars Løkke Rasmussens rådgiver i forbindelse med en udredning om Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik, har påført skatteyderne.
Står det til Udenrigsministeriet, skal det heller ikke være muligt.
Udenrigsministeriet : Frådsebilag ødelægger behandlingen af visumansøgninger
Således nægter man fra Udenrigsministeriets side at oplyse, hvad det præcist var for nogle udgiftsbilag, der have medført fra kritik fra ministeriets egne revisorer. Derfor har man også afvist Journalista.dk at få aktindsigt i dem, hvilket ifølge Udenrigsministeriet skyldes, at en stor del af overforbruget af dyre flybilletter og luksushoteller har haft direkte forbindelse til behandlingen af de visumansøgninger, som behandles af ambassaden i New Dehli.
Læs også : Løkkes udvalgte opfyldte ikke kriterierne – men fik alligevel kæmpe forhøjelse af kommunalt tilskud
Således skriver Udenrigsministeriet blandt andet følgende til Journalista.dk i en email :
– Der er Udenrigsministeriets vurdering, at der, såfremt oplysningerne kommer offentligheden til kendskab, er en nærliggende fare for, at oplysningerne vil kunne benyttes til at kompromittere visumsagsbehandlingsprocessen. Det skal også bemærkes, at selvom oplysningerne er fra 2017, er fremgangsmåderne de samme, hvorfor det er vurderingen, at oplysningerne kan undtages, selvom de vedrøre sager fra 2017.
Vær den første til at kommentere