Fire år efter at være stoppet i jobbet : Regionsrådsmedlem fik stadig udbetalt tabt arbejdsfortjeneste

PR-billede af Tina Juul Kjellberg
Del artiklen her:

Regionsrådsmedlemmer har mulighed for at få betaling for tabt arbejdsfortjeneste, når de passer deres politiske hverv. En mulighed som den nordjyske regionsrådspolitiker Tina Juul Kjellberg har taget lidt for bogstavelig.

Region Nordjylland Tina Juul Kjellberg

700.000 kroner.

Så meget har den nu tidligere socialdemokratiske regionsrådspolitiker Tina Juul Kjellberg erkendt, at hun over de seneste år uretmæssigt har modtaget. Det i forbindelse med at hun overfor Region Nordjylland, hvis regionsråd hun har siddet i de seneste år, uretmæssigt har oplyst, at hun ved at passe sit politiske hverv, har mistet dette beløb – hvorefter hun har fået skatteyderne til at refundere det. En fremgangsmåde der først blev afsløret i begyndelsen af marts, efter at man fra Region Nordjyllands side havde kørt et tjek af, hvilke indtægter Tina Juul Kjellberg rent faktisk var gået glip af, ved at passe hvervet som regionsrådsmedlem.

Læs også : 120 flasker vin og dyre gaver : Regionsråd fejrede sig selv for 100.000 kroner

Men hvorfor at regionen først opdagede det i begyndelsen af marts måned i år, må dog anses for at være noget overraskende. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, ligger det efterhånden en håndfuld år tilbage i tiden, at socialdemokraten forlod det arbejde, hun efterfølgende krævede tabt arbejdsfortjeneste udbetalt for hos Region Nordjylland.

Frederikshavn Kommunes opgørelse over Tina Juul Kjellbergs aflønning og ansættelsesforhold

 

Region Nordjylland opdagede først svindel efter 4 år

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Frederikshavn Kommune, er det efterhånden mange år siden, at socialdemokraten sidst var ansat i den nordjyske kommune.

Læs også : Millionerne ruller på Mors ved Folkemøde-kopi : Skatteydernes regning mere end fordoblet på få år – og nærmer sig 5 millioner kroner for et arrangement på 48 timer

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at hun forlod sin stilling hos Frederikshavn Kommune helt tilbage ved udgangen af 2014. Det for et job som virksomhedskonsulent, hvor hun i sit sidste normale ansættelsesår inklusiv arbejdsgiverbetalt pension, kunne sætte 435.737 kroner ind på lønkontoen. Lønregulering for ansættelsesåret 2014 gjorde dog, at Tina Juul Kjellberg også fik en mindre løn udbetaling i 2015, da hun modtog 21.364 kroner.

Læs også : Påfaldende priser : Rekrutteringsbureauer kræver ens honorarer hos regionerne – for mange millioner hvert år

Tina Juul Kjellbergs misbrug af reglerne for betaling af tabt arbejdsfortjeneste, blev således først opdaget mere end 4 år efter, at hun stoppede sin ansættelse hos Frederikshavn Kommune. På trods her af har man fra Region Nordjyllands side tidligere oplyst, at man anser administrationen for at have handlet rettidigt.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hun kan umuligt have været i god tro. Derfor skal der også straffes tilsvarende hårdt.
    Alt andet vil være en fornærmelse af skatteyderne.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*