Folkemødet på Bornholm markedsfører sig blandt andet med, at der er tale om en demokratifestival, hvor alt hvad der kan krybe og gå indenfor dansk politik, lægger vejen forbi. Det er dog langt fra tilfældet for kommunerne, hvor det ikke er politikerne der er i flertal på Solskinsøen.
I morgen åbner årets udgave af Folkemødet på Bornholm, hvilket traditionen tro vil ske fra hovedscenen i Allinge. Her vil de fremmødte blandt andet kunne opleve Bornholms Regionskommunes borgmester, Winni Grosbøll, give den officielle åbningstale, hvilket bliver efterfulgt af et musikalsk indslag leveret af den tidligere vinder af det internationale Melodi Grand Prix, Emmelie de Forest.
Læs også : Tømmer rådhuset under Folkemødet : Københavns Kommune brugte over 300.000 kroner på Bornholm i 2018
Åbningerne af Folkemødet plejer at være særdeles velbesøgt, hvilket også vil sige med pænt fremmøde af de mange kommunale deltagere, som på skatteydernes regning lægger vejen forbi Folkemødet i midten af juni. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk drejede det sig i 2018 om 61 kommuner, som sendte større eller mindre delegationer til Bornholm.
Men som bilagene fremsendt til Journalista.dk også viser, så var det ikke lokalpolitikerne, kommunerne sendte flest af til den årlige politiske festival – men i stedet embedsmænd.
Markant københavnsk tilstedeværelse på Bornholm
Således viser de fremsendte dokumenter til Journalista.dk, at mens der i 2018 var 205 byrådsmedlemmer repræsenteret på Bornholm på skatteydernes regning, var der 255 embedsmænd, der fik betalt deres tur til Solskinsøen.
Den største delegation stod Københavns Kommune for, da man ikke kun sendte 17 medlemmer af Borgerrepræsentationen til Bornholm – men også 45 embedsmænd. Et stort fremmøde der var med til at gøre, at de københavnske skatteydere betalte 311.301 kroner for deltagelsen ved den årlige politiske festival. Et stort fremmøde af både lokalpolitikere og embedsmænd var der også fra Aarhus Kommune, som ved Folkemødet i 2018 deltog ved 17 byrådsmedlemmer og 19 embedsmænd. Et antal de også kunne tale med om i Holbæk Kommune, som sidste år sendte 15 politikere og 16 embedsmænd til Bornholm – til en samlet pris af 123.361 kroner.
Desuden var en tendens blandt mange af de deltagende kommuner ved Folkemødet i 2018, at mange kun sendte embedsmænd til Folkemødet. Det drejede sig eksempelvis om Horsens Kommune, som brugte 50.140 kroner på 5 embedsmænds deltagelse.
Vær den første til at kommentere