For første gang siden Folkemødets start : Kommunerne skærer ned på deltagelsen på Bornholm

Del artiklen her:

Siden Folkemødet for første gang slog dørene op, har kommunerne konsekvent brugt flere penge end året før. Men sådan er det langt fra længere, for kommunerne er nemlig begyndt at skære ned på deltagelsen ved den politiske festival.

Folkemøde

For landets kommuner er Folkemødet ofte en kærkommen anledning, for at drage til Bornholm under nærmest sommerferielignende forhold. Ikke kun fordi at der for langt størstedelen af deltagerne er tale om, at programpunkterne med fagligt indhold er til at overskue. Men også fordi at aftenerne på Bornholm i høj grad bruges på socialt samvær på restauranter og barer i og omkring Allinge, hvilket sker på skatteydernes regning.

Læs også : Tømmer rådhuset under Folkemødet : Københavns Kommune brugte over 300.000 kroner på Bornholm i 2018

Sådan var det også under Folkemødet i 2018, hvor en lang række af de danske kommuner sendte delegationer til Bornholm. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, så var der længere mellem de kommunale gæster på Bornholm, end hvad tilfældet var året før ved Folkemødet i 2017.

Det på trods af, at 61 af landets 98 kommuner deltog med større eller mindre delegationer under Folkemødet i 2018.

Ringkøbing-Skjern Kommunes udgifter til Folkemødet 2018

 

Skar ned med 22 procent mellem 2017 og 2018

I alt viser de fremsendte opgørelser til Journalista.dk fra landets kommuner, at de i 2018 brugte 2.583.142 kroner på at deltage ved den årlige politiske festival. Hvilket var en markant nedgang i forhold til 2017, som var året hvor man fra kommunernes side foreløbigt har haft det største Folkemøde-forbrug.

Læs også : TV2-stjerne scorede kassen på Folkemødet : Københavns Kommune betalte 20.000 kroner for 45 minutters optræden – og 10 minutters telefonsamtale

Dette år kostede det skatteyderne 3.321.903 kroner, at kommunerne lagde vejen omkring Folkemødet. Eller hvad der svarer til, at kommunerne i 2018 skar ned på deres forbrug på Bornholm med 22.2 procent i forhold til året før. En stor del af forklaringen på nedskæringerne skal findes i, at en række kommuner sendte mindre delegationer til Folkemødet i 2018, end hvad tilfældet var i 2017.

Læs også : Helsingør Kommune vil være førende indenfor bæredygtighed : Sender alligevel stor delegation med fly til Folkemødet

Det var specielt tilfældet for de jyske kommuner, som i 2018 i endnu højere grad end i 2017 blev væk fra Folkemødet. Det drejede sig eksempelvis om Silkeborg Kommune, Lemvig Kommune og Vesthimmerlands Kommune, der alle holdt sig væk fra Bornholm sidste sommer.

Udgiftsbilag fra Odense Kommune afholdt i forbindelse med Folkemødet 2018 på Bornholm

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*