Mediehus modtager 64 millioner kroner årligt i mediestøtte : Betaler kun 11.200 kroner om måneden til telefonsælgere i Spanien

Jysk Fynske Mediers pressefoto af administrerende direktør Jesper Rosener
Del artiklen her:

Samtidig med at skatteyderne hvert år pålægges at betale et stort millionbeløb til trængte Jysk Fynske Medier, har mediekoncernen netop flyttet en del af sin salgsstyrke til Sydspanien, hvor udgifterne er anderledes lave.

juristkontoret

Vi skal ikke mange år tilbage, før Jysk Fynske Medier var noget nær en magtfaktor i det lokale mediebillede. Det via en lang række dagblade, som med udgangspunkt i byer som Aarhus, Odense, Vejle og Kolding, havde sat sig tungt på ikke kun annoncemarkedet, men også den lokale journalistiske dækning.

Sådan forholder det sig langt fra længere, hvilket blandt andet kan ses ved, at en af Danmarks absolut største mediekoncerner, løbende har været igennem store afskedigelsesrunder. Senest blev det offentliggjort i begyndelsen af juni, at man stod foran at skulle sige farvel til yderligere omkring 100 medarbejdere. Hvilket blandt andet kan ses som en konsekvens af, at annoncemarkedet har været støt faldende de seneste år for koncernens medier. Et eksempel er Aarhus Stiftstidende, som ikke længere er Aarhus Kommunes foretrukne annoncemedie – det er i stedet for Facebook.

Læs også : Kold skulder til lokalt dagblad : Kommune foretrækker at købe sine annoncer hos Facebook

En af måderne man fra Jysk Fynske Mediers side tilsyneladende forsøger at skære i omkostningerne på, er ved at flytte afdelinger til udlandet. Det drejer sig eksempelvis om et netop åbnet call-center i sydspanske Málaga, hvorfra sælgere over telefonen skal forsøge at overbevise annoncører og abonnenter, til at investere Jysk Fynske Mediers produkter.

Jobopslag fra Jysk Fynske Medier

 

Forventet månedsløn for telefonsælgerne : 11.200 kroner – før skat

Men på trods af at Jysk Fynske Medier er blandt de absolut største modtagere af mediestøtte fra staten, da man årligt på denne konto sikrer sig omkring 64 millioner kroner fra skatteyderne, er dette dog langt fra noget, som er slået igennem i forhold til aflønningen af telefonsælgerne i det sydspanske.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Således fremgår det af jobopslag indrykket på Jysk Fynske Mediers egne platforme, at sælgerne ikke skal føle sig sikre på at modtage en aflønning på et niveau, der kendes fra Danmark :

– Lønpakke uden loft bestående af en fast løn samt en fleksibel løn reguleret efter spanske forhold.

På Journalista.dk har vi været i kontakt med en række danske telefonsælgere, som er ansat hos danske firmaer i og omkring Málaga. Fra sælgerne, som alene har ønsket at bidrage anonymt til denne artikel, lyder det, at de tjener omkring 1.500 euro om måneden – eller hvad der svarer til 11.200 kroner. Et beløb der vel og mærke skal betales skat af, ligesom huslejen for en almindelig 2½-værelses lejlighed i eller omkring Málaga, typisk står i 750 euro om måneden.

Læs også : Ægtepar driver 9 lokalradioer fra deres parcelhus – og scorer 1.2 millioner kroner om året i statsstøtte

Fra Jysk Fynske Mediers BtC Chef Henrik Lassen lyder det overfor Journalista.dk, at man ikke ønsker at kommentere på sine sælgeres lønforhold :

– Vi er ved at opstarte et telemarketing setup i Malaga, med formål at sælge abonnementer på vores dagblade. I den forbindelse bliver alt lovgivning, ansættelsesvilkår mv. selvfølgelig overholdt. Lønninger og medarbejderes personlige skattevilkår, kommenterer jeg ikke på. Hverken for medarbejdere i Odense, Varde eller Málaga.

Læs også : Radiostation fortsætter omfattende ulovlig kopiering

Overfor Journalista.dk vil Henrik Lassen dog godt fortælle, hvad formålet er med udflytningen af delvist skatteyderfinansierede arbejdspladser til Spanien :

– Der er to formål med vores test i Malaga. For det første er det forhåbningen, at vi kan drive dele af vores primære og dyreste salgskanal telemarketing, på en mere rentabel måde. Vores primære setup på telemarketing og salg af abonnementer vil fortsat være forankret i Odense. For det andet, så er det forhåbningen, at vi i rekruttering og fastholdelse kan være mere attraktive. Vi giver mulighed for et udlandsophold dels for eksisterende og for nye medarbejdere, der både før og efter et ophold i Malaga, kan have en arbejdsplads hos os på Banegårdspladsen i Odense. Selvfølgelig såfremt, at det er i begge parters interesse.

Del artiklen her:




1 Comment

  1. Jo højere op i hirakiet – jo mere skal man have i lommen. Om det er på bekostning af de mindre bemidlede – tja, dem tager man da også gladeligt fra. En virksomhed, uanset type, skal skabe sin egen omsætning og profit – ellers må de lukke.
    Penge der ved magt ‘inddrives’ fra borgerne skal BRUGES på borgerne!
    ALT for mange har snablen nede i statskassen!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*