Statsministeriet fortsætter mørklægningen af Mette Fs udgifter – nu får Justitsministeriet skylden

Del artiklen her:

Hos Statsministeriet har man udviklet forskellige fremgangsmåder, når det handler om at trække udlevering af aktindsigter i langdrag. Det selv om, at man ellers overfor Folketingets Ombudsmand tidligere på året lovede det direkte modsatte.

I april i år rykkede Folketingets Ombudsmand ud med en sjældent set kritik af Statsministeriet, som han i juridisk stærke vendinger kritiserede for at have en påfaldende lang sagsbehandlingstid i forhold til aktindsigter. Således havde Ombudsmanden i forbindelse med sin gennemgang blandt andet fundet frem til, at aktindsigtsbegæringer, der ellers som udgangspunkt skal behandles indenfor 7 arbejdsdage, havde fået lov til at ligge ubehandlet i noget nær et år.

I forlængelse af kritikken lød det fra Statsministeriet, at der alene havde været tale om et forbigående problem, som man arbejdede hårdt på at løse – blandt andet ved at ansætte ekstra medarbejdere, som skulle få ryddet op i bunkerne. Men på trods af løfterne, synes dette langt fra at være tilfældet.

Læs også : Statsministeriet lukker ned : Nægter at oplyse prisen på Mette Fs spinhær

Tvært i mod tyder meget på, at praksisen med særdeles langsommelig sagsbehandling ikke kun for alvor tog fart, da Mette Frederiksen i 2019 overtog Statsministeriet. Den ser på mange punkter også ud til at være blevet langt værre, efter at Statsministeriet ellers lovede Folketingets Ombudsmand, at problemerne ville blive løst.

 

Statsministeriet : Justitsministeriet har ikke svaret os i månedsvis

Det fremgår eksempelvis af korrespondance, Journalista.dk har haft de seneste måneder med Statsministeriet. Det i forbindelse med at få udleveret det, som ellers syntes at være et meget overskueligt antal bilag efter reglerne om aktindsigt.

Begæringen blev fremsendt til Statsministeriet den 30. august i år og en uges tid senere kom der en foreløbig tilbagemelding fra ministeriet ledet af Mette Frederiksen. Det med oplysninger om, at man forventede at kunne fremsende de efterspurgte bilag indenfor 7 arbejdsdage.

Læs også : Dan Jørgensen skal have endnu en kommunikationsmedarbejder – denne gang til 900.000 kroner i årsløn

Siden da har Statsministeriet kun fremsendt den ene standardskrivelse efter den anden, hvor embedsmændene Rune Werner og Karen Sofie Hove fortæller, at det ikke er deres arbejdsplads, der er skyld i den manglende udlevering – det er i stedet Justitsministeriet. Det viser blandt andet af brevet, som Statsministeriet afsendte til Journalista.dk den 4. oktober 20201 :

– I forlængelse af Statsministeriets brev af 9. september 2021 skal Statsministeriet beklage, at det fortsat ikke har været muligt at færdigbehandle din anmodning af 30. august 2021 om aktindsigt. Statsministeriet kan oplyse, at ministeriet til brug for behandling af sagen har fundet det nødvendigt at indhente en supplerende udtalelse fra Justitsministeriet, førend der kan træffes afgørelse i sagen. Statsministeriet afventer fortsat denne udtalelse. Statsministeriet forventer på den baggrund at kunne afslutte behandlingen af din sag indenfor 7 arbejdsdage. Statsministeriet skal beklage den lange sagsbehandlingstid.

Læs også : Benny Engelbrecht gik en tur i en skov med en influencer – og sendte regning på 24.000 kroner videre til skatteyderne

Fra Statsministeriets side har man dog ikke nærmere oplyst, hvorfor det i det hele taget har været nødvendigt at inddrage Justitsministeriet i forhold til udleveringen af de efterspurgte bilag.

Standardsvar fra Statsministeriet

 

Standardsvar fra Statsministeriet

 

Standardsvar fra Statsministeriet

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*