Samtidig med at begrænsningerne i forhold til at mødes for alvor ramte danskerne, gik Statsministeriet på storindkøb hos vinfirmaer. Det for at købe ind til en vinsamling, som ministeriet i månedsvis nægtede indsigt i – men som blev udbygget drastisk det år, hvor Mette Frederiksen skulle giftes.
2020 var i dén grad et år, som stod i coronaens tegn. Efter indførelsen af en lang række restriktioner i løbet af vinteren, var danskerne resten af året pålagt store begrænsninger. Ikke kun når det handlede om, hvis de ønskede at mødes i store forsamlinger. Men også i forhold til, når der var private sammenkomster rundt om i de danske hjem.
Men samtidig med at danskerne eksempelvis skulle holde sig tilbage fra deltagelsen i store middage og sociale sammenkomster som vinsmagning, var der anderledes gang i indkøbene af netop vin hos Statsministeriet. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk i månedsvis har kæmpet med Statsministeriet om udlevering af. Men først efter intet mindre end 8 udsættelser på fremsendelsen og flere klager, fremsendte det socialdemokratisk ledede ministerium sine bilag fra 2018 og frem til udgangspunktet af 2021.
Det vil sige inklusiv fra det tidspunkt, hvor Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet fra sin forgænger Lars Løkke Rasmussen.
Store indkøb – uden nærmere forklaring i år med omfattende nedlukninger
Ifølge de fremsendte opgørelser fra Statsministeriet, var der særdeles godt gang i vinindkøbene i 2020 – året hvor Mette Frederiksen også blev gift. Det vel og mærke efter, at Statsministeriet i 2018 og 2019 havde haft et meget moderat indkøb af vin.
Læs også : Statsministeriet fortsætter mørklægningen af Mette Fs udgifter – nu får Justitsministeriet skylden
I 2020 drejede det sig om i alt 346 flasker først og fremmest rødvin, som Statsministeriet indkøbte på skatteydernes regning, hvilket medførte en regning på 62.216 kroner. Eller hvad der svarer til, at hver flaske vin i gennemsnit i ren indkøbspris kostede lige under 180 kroner. Blandt favoritterne var Pinot noir, Walter Hansel og Weingut, der alle blev indkøbt i partier af enten 24 eller 36 flasker.
Statsministeriet har ikke overfor Journalista.dk ønsket at oplyse, hvad de store beholdninger af vin skulle bruges til i et år, hvor stort set alle sociale sammenkomster var lukket ned af ministeriets politiske chef, Mette Frederiksen. Fra embedsmændene har det alene lydt, at der var tale om indkøb til Statsministeriets vinbeholdning.
Vær den første til at kommentere