Økonomisk lussing til DRs generaldirektør : Må nøjes med årsløn på 3.785.796 kroner – har tidligere fået kæmpe bonus efter massefyringer

Del artiklen her:

2021 bød ikke på den traditionelle økonomiske fremgang for Danmarks Radios øverst placerede embedsmand, generaldirektør Maria Rørbye Rønn. For som noget nærmest enestående, har hun måttet indkassere en lønnedgang.

Igennem de seneste år har et fast samtaleemne omkring Danmarks Radio været den aflønning, som først licensbetalerne og nu skatteyderne tvinges til at betale til Maria Rørbye Rønn. Den juristuddannede bureaukrat, der som generaldirektør er statsmediets daglige leder.

I 2020 lød hendes samlede indtjening på 3.790.763 kroner, når der sker medregning af pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren. Det efter at hun i 2019, kunne se 3.735.351 kroner gå ind på den samlede lønkonto før skat. Mellem 2019 og 2020 var der tale om, at Marie Rørbye Rønn fik en mindre lønforhøjelse, hvilket også har været normen de forudgående år. Dog således at generaldirektøren desuden har haft mulighed for at sikre sig en bonus oven i den normale aflønning, hvilket eksempelvis var tilfældet i 2014. Her modtog Rørbye Rønn en ekstra udbetaling på 150.000 kroner, hvilket skete i forlængelse af, at hun havde stået i spidsen for en større afskedigelsesrunde.

Læs også : DR på trods af generaldirektørløn på 3.790.763 kroner : Vi udviser løntilbageholdenhed

De iøjnefaldende lønudbetalinger har ad flere omgang medført kritik fra politisk hold, hvilket eksempelvis har været tilfældet fra Dansk Folkepartis Morten Marinus, da han var sit partis medieordfører. Overfor Journalista.dk opfordrede han dengang til, at Danmarks Radios bestyrelse greb ind overfor statsmediets lønniveau.

DRs opgørelser over aflønningen af Marie Rørbye Rønn i 2021

 

Manglende bonus medførte lønnedgang for Rørbye Rønn

Om Danmarks Radio har lyttet til kritikken af den stadigt stigende aflønning af først og fremmest Maria Rørbye Rønn, synes at være et åbent spørgsmål. Men det ligger dog fast, at der i hvert fald i 2021 blev sat en stopper for lønforhøjelserne.

Læs også : DR afviser kritik af generaldirektørs gigantløn : Uden betydning for antallet af genudsendelser

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, at generaldirektøren i 2021 modtog en fast månedsløn på 315.483 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger. Det betyder at hun sidste år opnåede en indtægt på 3.785.796 kroner, hvilket var en lille nedgang i forhold til 2020 – svarende til omkring 5.000 kroner.

Læs også : Årsløn på 3.735.351 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2020

En del af forklaringen skal findes i, at Maria Rørbye Rønn ikke modtog et såkaldt engangsvederlag. Det vil sige en ekstra udbetaling oven i lønnen, der typisk også omtales som lokallønsaftale eller bonus.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*