Ansatte sin egen datter til Eurovisionen – scorer alligevel nyt topjob hos DR til 730.000 kroner om året

Del artiklen her:

Hun fik kritik af DRs top for ansættelsen af sin egen datter. Alligevel har Kamilla Monies nu landet et nyt job hos Danmarks Radio, som licensyderne aflønner hende ganske fornuftigt for.

– Kamilla Monies var formelt ansat af Nordisk Film, mens hun var udlånt til os. Derfor skulle hun ikke have skrevet under på en kontrakt på vegne af DR, hvor hun hyrede en kameraassistent af Nordisk Film. Hun skulle heller ikke have skrevet under på sådan en aftale som DR-ansat.

Sådan lød det fra Peter Skov, chef for DR Jura, ifølge Metroexpress, da han i november 2014 på vegne af Danmarks Radio, officielt tog afstand fra fremgangsmåden i forbindelse med en ansættelse, som var sket i forbindelse med det skandaleramte Eurovision-show.

Det da Kamilla Monies, der fungerede som DRs produktionschef under Eurovision-produktionen, selv havde underskrevet en ansættelsesaftale, der via produktionsselskabet Nordisk Film sikrede hendes datter en eftertragtet stilling som kameraassistenter under det internationale melodi-grand-prix.

Derfor skulle man måske tro, at det ville være noget nær umuligt for Kamilla Monies at vende tilbage til Danmarks Radio. Men en aktindsigt opnået af Journalista.dk hos DR viser, at det langt fra har været tilfældet.

 

Starter i nyt job fra den 1. april
Ifølge de fremsendte bilag fra Danmarks Radio, starter Kamilla Monies nemlig i et nyt job hos det statslige mediehus den 1. april. Det i en stilling som såkaldt programcontroller hos DR Medier, hvor hun blandt andet får til at opgave at indkøbe produktioner fra eksterne leverandører.

Ifølge jobopslaget kommer Kamilla Monies også til at indgå i kontraktsforhandlinger på vegne af Danmarks Radio, når public service-stationen eksempelvis indkøber programmer fra produktionsselskaber – hvor Nordisk Film er blandt de absolut største spillere på det danske marked. Som det reelt også var tilfældet, da hun i forbindelse med Eurovisionen underskrev ansættelsesaftalen med sin datter, der blev ansat hos DR via netop Nordisk Film – hvor Kamilla Monnies formelt var ansat, men udlånt til Danmarks Radio.

Det er ikke kun en fremtrædende position, som Kamilla Monies har sikret sig i forbindelse med indkøb fra eksterne produktionsselskaber. Ifølge DRs oplysninger til Journalista.dk, kommer Monies også til at tjene en ganske fornuftig løn, som inklusiv pension årligt vil stå licensyderne i 730.072,20 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*