Byrådsmedlem siger fra : Jeg skal ikke have en skatteyderbetalt Obama-billet til 17.500 kroner

Billeder : Pixabay og pressefoto fra Kolding Kommune
Del artiklen her:

Da Kolding Kommunes økonomiudvalg indgik en sponsoraftale med en privat forening om det forestående besøg af Barack Obama, bevilgede dets medlemmer sig selv fribilletter. Men nu siger et af medlemmerne fra, og ønsker ikke at deltage.

750.000 kroner.

Så meget koster det skatteyderne i Kolding Kommune, at Barack Obama i slutningen af september lægger vejen forbi Syddansk Universitets afdeling i Kolding, for her at holde en tale. Et beløb der betales i form af en såkaldt markedsføringsaftale, hvilket dog ikke kun inkludere omtale af Kolding Kommune i forbindelse med arrangementet, men også 27 billetter til selve talen.

Aftalen med arrangøren Business Kolding, der på trods af indenfor de seneste år at have modtaget en række millionordre fra Kolding Kommune og har borgmester Jørn Pedersen i sin bestyrelse har status af en privat forening, blev tidligere på måneden stemt igennem af økonomiudvalget i Kolding Kommune.

Læs også : Kommunaldirektør tjener 2.118.015 kroner om året – men scorer alligevel gratis Obama-billet til 17.500 kroner i frynsegode

I forbindelse med den enstemmige beslutning fordelte man samtidig de 27 billetter, som markedsføringsaftalen indeholder. Ud af disse gik de 11 til økonomiudvalgsmedlemmerne selv, mens kommunaldirektøren også fik et skatteyderbetalt adgangskort til foredraget.

Billetter der hver har en værdi på 17.500 kroner svarende til, hvad Business Kolding har sat dem til salg for.

Økonomiudvalgsmedlem : Jeg deltager ikke

Men det er dog ikke alle af økonomiudvalgets medlemmer, som efterfølgende ønsker at gøre brug af de billetter, som de selv har stemt sig til. For overfor Journalista.dk oplyser Enhedslistens medlem af økonomiudvalget, Benny Dall, i en email, at han ikke vil møde op til Obamas tale i slutningen af september :

– Jeg har meddelt forvaltningen, at jeg ikke ønsker at deltage i Obama arrangementet. Den juridiske begrundelse for at ØU medlemmer (medlemmer af økonomiudvalget, red.) kan deltage, nemlig at de må forventes at have erhvervsmæssige interesser der kan plejes i forbindelse med arrangementet, mener jeg ikke at kunne falde ind under, ligesom jeg ikke ønsker at bevilge mig selv en forrangsstilling i forhold til de borgere der kan få mulighed for at deltage.

Læs også : Politikere bevilgede sig selv Obama-billetter til en værdi af 192.500 kroner – og fanfotos med ekspræsidenten

Overfor Journalista.dk har Kolding Kommune tidligere oplyst, at man ikke forventer beskatning af Obama-billetterenes værdi på 17.500 kroner. Det skyldes ifølge Kolding Kommune, at byrådsmedlemmer der deltager på skatteydernes regning, alene gør det af hensyn til Kolding Kommune.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*