Danmarks festligste havn : 134 flasker vin købt under udenlandsrejse

Del artiklen her:

Det er ikke kun indenfor landets grænser, at den kommunale Vejle Havn bruger repræsentationskontoen på køb af alkohol. Det er også sket under en Tysklands-tur, hvor havnefolkene hentede store partier vin med hjem – og forsynede sig med marmelade.

– Det kører en masse rygter og beskyldninger, og nu vil vi dykke ned i, hvad der op og ned i det her. Jeg mener ikke, der er hold i rygterne, og jeg er ikke bekymret for, at vi finder noget, der ikke er, som det skal være.

Sådan lød det fra Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggard overfor Vejle Amts Folkeblad, da han tidligere på måneden kommenterede Journalista.dk’s afsløringer om forholdene på den kommunale Vejle Havn. Afsløringer som blandt andet omhandler køb af 89 kilo ænder, studieture til byer uden havne, turistlignende besøg i USA samt våde middage og fester.

Nu kan Journalista.dk med baggrund i nye aktindsigter igen afslører, at tingene langt fra ser ud til at være som de skal på Vejle Havn.

Det viser udgiftsbilag fra indkøb hos Weingut Hallenbach, der har specialiseret sig i at sælge Mosel-vine. Hos vinhandlen blev havnens repræsentationskonto brugt til at betale for køb til lige under 1.000 euro, eller hvad der svarer til cirka 7.600 kr. Men derved stoppede indkøbene ikke, for som det fremgår af det udleverede bilag, skulle havnefolkene også have marmelade med hjem fra Tyskland.

Alt i alt blev der indkøbt 134 flasker vin, hvor 2013-udgaven af 2013 Zeller Kreuzlay Riesling Spätlese var de kommunale havnefolks helt store favorit. 48 flasker af denne Riesling-vin blev således erhvervet, hvilket eksempelvis var dobbelt så mange som Hallenbach fruchtsüß.

 

Indkøb foretaget under Tysklands-tur

Weingut Hallenbach har ligesom de fleste andre moderne vinhandler en netbutik, hvor man kan købe firmaets produkter. Men det var ikke nødvendigt for havnefolkene at gøre brug af den, da indkøbene i oktober 2014 fandt sted under en tur til Tyskland. En tur hvor vinindkøbene fyldte godt op på budgettet. Som det fremgår af bilaget Vejle Havn har fremsendt efter reglerne om aktindsigt, stod indkøbet af vin og marmelade for over 40% af udgifterne afholdt i Tyskland.

Et af de steder Vejle Havn besøgte i Tyskland, var fodboldbyen Dortmund. En destination der alt andet lige må anses for overraskende, da Dortmund med sin placering i Nordrhein-Westfalen ligger meget langt fra den nærmeste havn.

Det er dog ikke første gang, at den kommunale havn besøgte en by uden havn besøg. Det var eksempelvis også tilfældet et par måneder før Tysklands-turen, hvor bestyrelsen og ledende medarbejdere var på studietur i Litauens hovedstad Vilnius.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*