Bal på fjernvarmeværket : 184.377 kroner brændt af på våd jubilæumsfest

Del artiklen her:

Det er en dyr fornøjelse at invitere 133 gæster til stor fest på en af Trekantområdets bedste restauranter. Præcis hvor dyr fandt TVIS ud af, da det kommunale fjernvarmeværk holdt et brag af en 25 års jubilæumsfest.

– Lokalt og optimalt.

Sådan lyder et af de slogans, som det kommunale fjernvarmeselskab TVIS markedsfører sig under. På sin hjemmeside slår det kommunale samarbejde i Trekantområdet samtidig fast, at man anser sig for et prisbilligt tilbud til områdets indbyggere :

– TVIS og fjernvarmeselskaberne samarbejder om at give borgerne i Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle Kommuner miljøvenlig fjernvarme til yderst konkurrencedygtige priser. Fjernvarmeselskaberne i TVIS’ forsyningsområde er i dag blandt de billigste i Danmark.

Men TVIS er langt fra den prisbevidste kommunale virksomhed, som den udgiver sig for at være. Det dokumenterer en lang række bilag, som Journalista.dk har fået aktindsigt i. Nogle af de mere iøjnefaldende stammer fra den 25 års jubilæumsfest, som fjernvarmefolkene afholdt i 2011 på Munkebjerg Hotel. Her blev bestyrelsen, tidligere bestyrelsesmedlemmer, forretningsforbindelser og personale med ægtefæller, inviteret til middag med drikkevarer og underholdning på TVIS’ regning.

Den løb samlet op i 184.377 kroner, hvoraf størstedelen af udgifterne kom fra den mad og de drikkevarer, der blev serveret på det eksklusive vejlensiske hotel.

 

Tørstige skatteyderbetalte gæster

En væsentlig årsag til den store faktura var, at TVIS’ unavngivne gæster i den grad tog for sig af de våde vare. Bedømt på bilagene, drak de til sammen 165 flasker vin, 109 fadøl og 93 forskellige long-drinks såsom Bayleys og Remy Martins.

Typisk fastsættes antallet af genstande i en flaske vin til 6, små fadøl som serveret på Munkebjerg Hotel indeholder en enkelt, mens der afhængig af de valgte long-drinks kan være op til flere genstande i disse.

Fastsættes genstandene i de forskellige longdrinks valgt af TVIS’ gæster til to betyder det, at der denne aften blev indtaget 1.285 genstande – svarende til 11.4 per deltager.

Til at få maden og drikkevarerne til at glide ned, havde TVIS blandt andet hyret dansk-top-bandet De 4 Esser. Dansebandet var hovednavn i den lille festival, som var en del af det kommunale fjernvarmeværks 25 jubilæumsfest. Aftenen bød også på optrædender fra den lokale duo Camilla & Jonas samt fra Musicalakademiet, som også økonomisk begge måtte tage til takke med at spille andenviolin.

Mens De 4 esser fik 26.975 kroner for deres optræden, blev Camilla & Jonas og Musicalakademiet aflønnet med henholdsvis 6.500 kroner og 10.500 kroner.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*