Danske bøger om aktier og investering

Del artiklen her:

Leder du efter dansk litteratur omhandlende aktier og investering? Så har du muligvis allerede bemærket, at der findes et hav af spændende bøger på engelsk. Et eksempel herpå kunne være ”The Intelligent Investor”, der er skrevet af Benjamin Graham, og som den verdensberømte investor Warren Buffett flere gange har lovprist.

Anderledes forholder det sig imidlertid, når jagten går ind på investeringslitteratur på dansk. Her er der ganske enkelt lidt længere mellem snapsene. Det betyder dog ikke, at der ikke findes god litteratur om investering på dansk, og for at hjælpe investeringsinteresserede lidt på vej, har vi her lavet en liste med forslag til dansk investeringslitteratur.

 

Aktieinvestering – teori og praktisk anvendelse”

Forfatteren Michael Christensen står bag denne bog, der oprindeligt er skrevet i 1998, og siden er udkommet i fem udgaver i alt. Bogen tager udgangspunkt i investeringsteori, hvor alt fra aktier til futures vendes. Undervejs i bogen støder man på flere matematiske formler, og bog hører bestemt ikke til kategorien ”letlæselig” – tværtimod kan bogen til tider minde om en lærebog. Tager man sig tid til at læse og ikke mindst forstå teorierne i bogen, vil man dog hurtigt opdage, at der gemmer sig mange guldkorn heri.

 

Kriser, Krak og Kaviar”

Når vi taler om dansk investeringslitteratur, er det ganske enkelt umuligt at komme udenom investor og forfatter Lars Tvede, som man – uden at forklejne andre – godt kan argumentere for er en af de forfattere, der har bidraget mest til dansk investeringslitteratur.

Det kan være svært at pege på én bog af Tvede, da han har skrevet flere rigtigt gode bøger om emnet, og anbefalingen af ”Kriser, Krak og Kaviar” skal derfor ikke blot ses som en anbefaling af den specifikke bog, men en anbefaling af Lars Tvedes bøger generelt. Her er valget dog faldet på ”Kriser, Krak og Kaviar”, da bogen er et fantastisk samsurium af forskellige investeringsteorier, der klarlægges ved hjælp af historiske hændelser på finansmarkederne.

 

Kom i gang med aktier”

Den tredje og sidste bog i denne omgang er Ulrik Dalls ”Kom i gang med aktier” fra 2014. Her er der tale om en letlæselig bog, der på blot 150 sider effektivt indfører nye potentielle aktieinvestorer i børshandlens verden. Hvor ”Aktieinvestering – teori og praktisk anvendelse” uden tvivl vil kunne virke som noget af en mundfuld for den uerfarne læser, går Ulrik Dall til emnet, så alle kan være med, og stadig får brugbar viden med fra bogen. Bogen er blandt andet anbefalet af Dansk Aktionærforening, og er et oplagt valg til alle, der ønsker at prøve kræfter med aktiehandel for første gang.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*