Direkte fra Kongeværelset til 1. klasse : Lykketoft på billet til New York for 42.349,52 kroner

Del artiklen her:

Mogens Lykketoft har beskrevet posten som formand for FNs generalforsamling som et drømmejob. Frynsegoderne har bestemt også været gode, når socialdemokraten har rejst frem og tilbage mellem New York og København.

– Det er ærefuldt og en spændende udfordring, når man har interesseret sig for internationale forhold i mange år.

Sådan lød det ifølge Danmarks Radio den 27. november 2014 fra Mogens Lykketoft, da han var blevet indstillet som formand for FNs generalforsamling af en række vestlige lande. En post han overfor det statslige mediehus oplyste, at han ville besidde på vegne af Danmark, efter han havde fået opbakning fra den daværende regering og et samlet Folketing.

Men forud for tiltrædelsen sidste sommer, var gået en lang række rejser til New York, hvilket blev betalt af de danske skatteydere. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Udenrigsministeriet.

Blandt de markante var et besøg, som socialdemokraten foretog i den amerikanske storby april 2015 – og dermed inden, at han var valgt til posten som formand for FNs generalforsamling.

 

Første klasse – i luften og på jorden

Ifølge de fremsendte bilag fra Udenrigsministeriet, kostede den tidligere udenrigsministers flybillet København-New York tur/retur i sig selv 42.349,52 kroner. En udgift der overgår, hvad der normalt betales for ministre, når de besøger Byen der aldrig sover.

For at forsøde opholdet i den amerikanske storby, fik Mogens Lykketoft samtidig udbetalt dagpenge, hvilket gjorde at der gik 9.260,33 skattefrie kroner ind på hans konto.

Hertil kom blandt andet udgifterne til brug af det såkaldte Kongeværelse i Kastrup Lufthavn, der normalt er reserveret til medlemmer af kongehuset og statsministeren. For skatteyderne betød Lykketofts brug af den specielle VIP-loge, at de måtte betale ekstra 7.500 kroner.

Brugen af Kongeværelset, har langt fra været enestående for Mogens Lykketoft, når han er fløjet til og fra København i forbindelse med FN-opgaverne. Således skete det eksempelvis også i midten af juni 2015, hvilket også ved denne lejlighed kostede skatteyderne 7.500 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*