Nationalbank-direktørs pensionering fejret for 321.904 kroner

Del artiklen her:

Nationalbanken kan trykke sine egne penge. Det var næsten også nødvendigt, da den festede tre dage i træk i forbindelse med pensioneringen af direktør Nils Bernstein.

– Sigurd Barrett’s pianoshow er supermusikalsk underholdning i verdensklasse – for voksne. Showet er meget populært som underholdning til firmafesten, men engageres også i koncertudgaver til musikforeninger, kulturhuse, festivaler m.v.

På blandt andet denne måde omtaler booking-bureauet Lykke music & evnts på sin hjemmesideSigurd Barrett, som det er muligt at hyre via dem. En af de gange det er lykkedes at hente et honorar hjem for DR-stjernen, var den 1. februar 2013. Her optrådte klaverbokseren nemlig for Nationalbanken i forbindelse med en middag, som markerede direktør Nils Bernsteins pensionering.

Sigurd Barretts optræden kostede Nationalbanken 43.750 kroner, men det var dog langt fra den eneste store udgift, som skatteyderne måtte betale til fejringen af Nils Bernsteins pensionering. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Nationalbanken.

 

Kuvertpris på 1.350 kroner – inklusiv Sigurd Barrett

Middagen, der blev afholdt den 1. februar 2013, løb i alt op i 228.876 kroner. Nationalbanken havde inviteret 200, hvoraf det kun var de 165 som mødte op. Kuvertprisen uden medregning af underholdningen endte således på 1.078,32 kroner, hvilket er over den almindelige grænse på 1.000 kroner, som offentlige myndigheder kan bruge på repræsentative middage. Medregnes udgifterne til Sigurd Barretts optræden var kuvertprisen dog langt højere, da den endte på 1.350,76 kroner per deltager.

Den dyre middag var kulminationen på tre dages festligholdelse af Nils Bernsteins pensionering, som startede på Sallingsund Færgekro den 28. januar. På den klassiske kro placeret i Thy, spiste og drak Nationalbanken og dens gæster for 14.257 kroner. Dagen efter blev der fulgt op med en såkaldt intern reception, der stod skatteyderne i 52.896 kroner.

Alt i alt lød deres samlede regning på 321.904 kroner, for at den afgående nationalbankdirektør på en festlig måde kunne blive sendt på pension.

 

Nationalbanken : Et enkeltstående arrangement

Overfor Journalista.dk oplyser Nationalbanken, at Niels Bernsteins afskedsmiddag ikke et meget specielt arrangement :

– Nationalbanken har med de fremlagte bilag vist omkostninger til en afskedsmiddag for afgående Nationalbankdirektør Nils Bernstein, hvilket kan betragtes som en enkeltstående særlig anledning. Kuvert prisen for arrangementet inklusiv omkostninger til underholdning var 1350 kr.

Derfor mener Nationalbanken heller ikke, at deres udgiftsforbrug er omfattet af de formodninger, som normalt udledes af Brixtofte-dommen.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*