Lykketofts skatteyderbetalte liv på 1. klasse : Flybillet til Tokyo til 97.134,67 kroner

Del artiklen her:

Der er ikke blevet sparet på udgifterne under Mogens Lykketofts formandskab for FN. Det har blandt andet kunne ses på de flybilletter, som han har gjort brug af.

– Verdens ulighed er grotesk, når 80 milliardærer tjener lige så meget som den fattigste halvdel af menneskeheden. Vi kan ikke udrydde den ekstreme fattigdom ved bare at løfte alle i samme takt i en verden med så groteske uligheder i levevilkår og muligheder. Fattigdommens onde cirkel brydes kun, når staterne får magt til at afkræve deres mest velhavende borgere og selskaber et meget større bidrag til fællesskabet.

Sådan lød det i et debatindlæg på Altinget.dk fra Mogens Lykketoft i forbindelse med, at han var ved at gøre klar til at tiltræde jobbet som formand for FNs generalforsamling. Indlægget var således på mange måder en gennemgang af, hvilke områder socialdemokraten ville fokusere på, når han tiltrådte den ærefulde post.

Det nævnte dog intet om, at hans forbrug som formand for FNs generalforsamling, langt fra ville være med til at ændre på de økonomiske uligheder. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Udenrigsministeriet, at Mogens Lykketoft har haft en forkærlighed for dyre skatteyderbetalte rejser.

Det var eksempelvis tilfældet, da han i september 2015 satte sig ombord på flyet til Tokyo, som han nåede frem til via mellemlandinger i Zürich og München.

 

Langt fra et enestående tilfælde

Ifølge de udlevere bilag, rejste Mogens Lykketoft den 4. september fra New York til Zürich, således at han kunne få frem til møder i Liechtenstein. Herfra gik turen via München videre til Tokyo, hvorfra Lykketoft den 9. september fløj tilbage til New York.

Det på en flybillet til 97.134,67 kroner, hvilket kun var en smule over, hvad en medrejsende embedsmands kostede. Hendes billet stod skatteyderne i 96.213,73 kroner, således at rejseudgifterne alene for besøget i Japan løb op i over 200.000 kroner.

Mogens Lykketoft har i en række andre tilfælde også gjort brug af flybilletter, som langt fra kan siges at være forbeholdt verdens fattigste. Det var eksempelvis tilfældet, da han i november 2015 fløj til Paris. Her deltog politikeren i COP 21-klimatopmødet, hvilket skete på en flybillet til 47.650 kroner.

Danmarks FN-delegation oplyser i en email til Journalista.dk, at en del af udgifterne til Mogens Lykketoft rejse til Liechenstein og Tokoy blev betalt fra japansk side. Det fremgår dog ikke af emailen, hvilke udgifter der var tale om.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*