Dødsgaver og brugen af testamenter

Del artiklen her:

Hvad vil det sige, hvis noget er en dødsgave – og hvilke konsekvenser har det i forhold til, om modtageren af gaven også kan være sikker på at få den?

En klassisk problemstilling indenfor arveretten er, om noget er en dødsgave. Det lyder måske meget teoretisk og uden den store betydning for andre end meget fagligt interesserede jurister, men det er det langt fra. For hvis noget ydes som gave på en måde så modtagelsen først sker efter at yderen er død, kan løftet nemlig kun gennemføres via et testamente, der lever op til de stillede krav.

I modsat fald er risikoen for den person der har modtaget løftet, at det ikke nødvendigvis er noget, vedkommende har krav på. For så er det nemlig op til bestyreren af afdødes bo i samarbejde med skifteretten at vurdere, hvem der skal arve og hvad de i givet fald skal modtage.

Et klassisk eksempel er, hvor en far lover sin søn, at denne kan få lov til at få en speciel bil, som sønnen altid har interesseret sig for. Men kommer løftet på en måde så sønnen først kan gøre brug af bilen efter farens død er kravet, at det skal fremgå af et gyldigt testamente. I modsat fald vil bilen skulle indgå i det dødsbo, som skal behandles efter faren.

Juristkontoret har specialiseret sig i familieret, hvilket også vil sige oprettelsen af testamenter. Det tager firmaets jurister 1.499 kroner inklusiv moms for, hvilket sker med prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*