DR på trods af generaldirektørløn på 3.790.763 kroner : Vi udviser løntilbageholdenhed

Del artiklen her:

Udmeldingen kommer i forlængelse af, at privatejede medier under coronakrisen kæmper med afskedigelsesrunder – mens DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn igen i 2020 fik en lønforhøjelse.

Corona-krisen har været hård ved de private medier, som blandt andet har været nødsaget til at søge forskellige kompensationsordninger, for at vinde noget af det tabte tilbage. Det har dog langt fra været tilstrækkeligt for alle private medier, da en række har været nødsaget til at gennemføre afskedigelsesrunder – og i det hele taget tænke alternativt for at få de økonomiske ender til at mødes.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Men samme problemer har man ikke været udsat for på Danmarks Radio, som endda fra den socialdemokratiske regering og dens røde støttepartiers side har fået bevilget 900 millioner kroner ekstra. Derved er statsmediet, som for fremtiden er at finde på Finansloven efter tidligere at have sikret sin finansiering via licensopkrævninger, tilbage på samme niveau, som før den daværende Venstregering under ledelse af Lars Løkke Rasmussen, foretog en række nedskæringer i Danmarks Radios budget.

Læs også : Årsløn på 3.735.351 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2020

Det ekstra økonomiske tilskud gør samtidig, at Danmarks Radio også for fremtiden synes i stand til at fastholde et markant lønniveau. Ikke kun for generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der i 2020 inklusiv pensionsindbetalinger fra DR samlet sikrede sig en indtjening på 3.790.763 kroner, men også blandt sine ledere, hvor gruppen af direktører typisk modtager en årsløn på omkring de 2 millioner kroner.

 

DR : Vi udviser løntilbageholdenhed oven på besparelser

Men fra Danmarks Radio lyder meldingen, at statsmediets lønninger tvært i mod er et udslag af løntilbageholdenhed.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

Det fremgår af et svar i form af en email, som DRs kommunikationsafdeling har sendt til Journalista.dk :

– DR har gennemført betydelige besparelser de seneste år som følge af medieaftalen fra 2018. En besparelse, som blandt andet har betydet nedlæggelse af et stort antal stillinger i DR samt lukning af programmer og kanaler. Den spiller også ind i forhold til en løntilbageholdenhed for både medarbejdere og direktion i forhold til lønudviklingen i samfundet i øvrigt. Således fik hverken generaldirektøren eller den øvrige direktion lønstigninger i 2017, 2018 og 2019, som DR tidligere har oplyst. Generaldirektørens løn har, som også tidligere oplyst, i 2020 og 2021 procentuelt udviklet sig på niveau med de øvrige medarbejderes.

Del artiklen her:




2 Comments

  1. Hold kæft, hvor den lede kost pisser på os, samtidig med at hun formentlig storgriner af os sølle skatteydere. Tænk at kunne tjene så mange penge for at genudsende en masse gamle, udenlandske serier og andet værdiløst skrammel. Men OK, vi får da en masse rødgardistisk propaganda, som kosten sikkert har fra sin tid i DKP. ÆV
    Hvis jeg en dag bliver diktator, bliver det første jeg ville gøre, at lukke den møgbule til DR, OMGÅENDE!

  2. Ha ha, gad vide, hvor mange kommunikationsmedarbejdere og chefer i DR, der har været inde over det smukt og stringent formulerede svar. Man skal nok være ansat i firmaet for at tro på det meningsfulde i det. Jeg tror, jeg vil anbefale mine børn til at blive chefer i det offentlige. En stensikker vej til at blive millionær. Selv hvis man bliver fundet for uduelig, skal der nok trille penge ind på kontoen efter en fyring. Man skal selvfølgelig være tilpas kold til at gå på gaden og se de skatteydere i øjnene, der betaler gildet, og vide, at 5-10 af ens ansatte har forklaret et nichemedie, hvordan det virkelig hænger sammen. Licens — det er noget, vi tager fra de hårdt arbejdendes lommer.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*