Det tog en rum tid at få et svar fra radioværten Tinne Hjersing Knudsen. Men da det endelig kom, kunne hun ikke genkende den ellers åbenlyse tolkning af et tweet, hun udsendte om racistiske oplevelser i Københavns Metro – og som trak nationale overskrifter.
– Et sæde i metroen bliver ledigt ved siden af en ældre, hvid kvinde. En brun kvinde forsøger at sætte sig, men hun skubber hende væk. Et øjeblik senere giver hun en hvid kvinde pladsen. Den pladsløse kvinde vil ikke lade mig råbe op, fordi ”sådan noget sker for hende hver dag”.
Sådan lød et tweet tilbage i december fra DR-værten Tinne Hjersing Knudsen, der før sin ansættelse på statsmediet, var at finde hos det ligeledes skatteyderfinansierede Radio 24syv. En udmelding på det sociale medie Twitter, der hurtigt skabte overskrifter rundt om i det danske mediebillede. Blandt andet hos BT der talte om, at Tinne Hjersing Knudsen havde oplevet den såkaldte hverdagsracisme, som ifølge andre brugere af Twitter skulle være noget nær hverdagskost for personer af anden etnisk oprindelse end dansk.
Således lød det blandt andet fra Tim Whyte, generalsekretær hos Mellemfolkeligt Samvirke, i et svar til Tinne Hjersing Knudsens opslag :
– Vi snakker forbavsende lidt om etnisk diskrimination i det offentlige rum i DK. Vi har lovet at måle på det og gøre noget ved det som del af #Verdensmålene, men gør ingen af delene lige nu.
Fremtrædende journalist nægter selv at blive efterprøvet
I bestræbelserne på at få dokumentation for de noget vage beskrivelser af Tinne Hjersing Knudsens erklærede oplevelser i metroen, kontaktede vi her på Journalista.dk den profilerede studievært. Det for ikke kun at få oplyst hvornår den påståede hændelse skulle være foregået, men også hvor på metronettet hverdagsracismen skulle have ramt en person af anden etnisk oprindelse end dansk.
Læs også : Ekstra Bladet misbrugte bilag i Lars Løkke-historie
Men da Tinne Hjersing Knudsen langt om længe vendte tilbage på Journalista.dks henvendelser, svarede hun i en email for det første, at hun slet ikke mente, at hun nogensinde havde beskrevet en racistisk episode :
– Tak for din mail. Jeg har aldrig beskrevet en episode i en metro som racistisk. Derfor kan jeg desværre ikke hjælpe dig.
Læs også : Ekstra Blads-journalist krævede særbehandling af Statsministeriet
På samme måde som DR-medarbejderen heller ikke ønskede at fremkomme med oplysninger, der kunne have gjort det muligt at efterprøve, om hun faktisk havde haft en racistisk oplevelse :
– Hvor og hvornår jeg i øvrigt færdes som privatperson i det offentlige rum har jeg ingen interesse eller grund til at dele med dig.
Vær den første til at kommentere