Efter én dags ansættelse : Kommunaldirektør sikret fratrædelsesgodtgørelse på over millionen

Del artiklen her:

Normalt skal man være ansat i en række måneder, for at have krav på løn i opsigelsesperioden. Men hos Ærø Kommune er det ikke nødvendigt med den slags anciennitet, hvis man vel og mærke er en del af kommunens top.

– Jeg ønsker Allan Krogh Filtenborg tillykke og glæder mig til samarbejdet. Jeg er overbevist om, at Ærø Kommune med Allans faglige og personlige kvalifikationer får en dygtig og engageret kommunaldirektør til at stå i spidsen for kommunens fortsatte udvikling.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Jørgen Otto Jørgensen, Ærø Kommunes socialdemokratiske borgmester, da han i sommer bød velkommen til kommunens nye kommunaldirektør. I pressemeddelelsen slog den nyansatte samtidig fast, at han ville arbejde for brugen af det, der blev omtalt som øsamfundets ressourcer.

Læs også : Lars Løkke overhalet af bureaukrater : Tjener mindre end 110 kommunale embedsmænd

Hvad Allan Krogh Filtenborg dog ikke fortalte i forbindelse med sin ansættelse var, at han i tilfælde af en hurtig afsked med Ærø Kommune, ville sætte sig på en pæn portion af dem i fratrædelsesgodtgørelser. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos kommunen placeret i det sydfynske øhav.

Ikke kun i den fratrædelsesgodtgørelse Allan Krogh Filtenborg har forhandlet sig frem til, men også andre topchefers ansættelsesmæssige forhold i den lille kommune.

Oversigt fra Ærø Kommune over topledelsens fratrædelsesordninger

 

Ny praksis hos kommunen sikrer millioner i fratrædelsesgodtgørelser

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at det er normalt for topfolkene i kommunen med under 7.000 indbyggere, når topcheferne har sikret sig økonomisk i forbindelse med først og fremmest en fyring. For på direktør- og chefniveau har fire medarbejdere opnået fratrædelsesordninger, som må anses for iøjnefaldende. Ikke kun grundet beløbenes størrelse, men også som følge af, at ordningerne er sikret efter blot én dags arbejde. Derfor er det ikke nødvendigt for topfolkene at være ansat over en årrække for at kunne sikre sig beløbene, da de trådte i kraft i forbindelse med ansættelserne.

Læs også : Topembedsmændenes hemmelige lønforhøjelser : Millionærer scorer kæmpe bonusser

For Allan Krogh Filtenborg drejer det sig om 1.021.260 kroner, mens den siddende kultur- og socialdirektør på denne måde har sikret sig 903.001 kroner ved en utidig afsked med Ærø Kommune. Et beløb overgået af øens transportdirektør, som har aftalt en godtgørelse på 978.706 kroner med kommunens, mens Erhvervs-, plan- og teknikdirektøren vil kunne sætte 837.472 kroner ind på kontoen.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

I en email til Journalista.dk oplyser man fra Ærø Kommunes side, at der er tale om en ny ordning. Det skyldes først og fremmest at Allan Krogh Filtenborg i modsætning til sin forgænger, er blevet ansat på såkaldt kontraktsvilkår.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er væsenligt at dem der har mest skal have det på trods af dem der har mindst.
    I Danmark er man uforskammet hvis man ikke er grådig og uintelligent hvis man ikke hjælper disse på vej.
    Hvorfor nøjes med 1 mio. Prøv med 5, så kan der med større sandsynlighed høres jamren i ældre boligerne.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*