EM i fodbold blev en bekostelig affærer for skatteyderne, som blandt andet måtte betale for, at arrangøren ryddede op efter kampene – hvilket endda skete på privat område.
Da EM i fodbold i sommer blev afviklet, var det i høj grad et udslag af, at de offentlige kasser blev brugt til at finansiere en del af festlighederne. Blandt de helt store sponsorer var Københavns Kommune, som støttede med et kontant millionbeløb.
Hvilket ikke kun gjorde, at økonomien i arrangementet kunne mere end løbe rundt. Men eksempelvis også sikrede, at en lang række embedsmænd og politikere kom gratis til fodbold. Således kunne hele 33 medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation og regionsrådet i Region Hovedstaden, sætte sig til rette i Parken, når enten det danske landhold spillede – eller da menuen stod på 1/8-finalen mellem Kroatien og Spanien.
Men skatteydernes regning stoppede langt fra der, for som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, måtte de også finde pengepungen frem, da det var arrangøren af festlighederne, DBU, der skulle rydde op efter kampene.
DBU betalte ejeren for at rydde op efter fodboldfester
Således fremgår det af de udleverede dokumenter fra Københavns Kommune, at DBU inklusiv moms, blev bevilget 375.000 kroner til dette formål. Overfor Journalista.dk oplyser Københavns Kommunes kommunikationsafdeling i en email, at skatteyderne endda betalte DBU for oprydningen på et privat område :
– Der blev politisk afsat et beløb til renhold mv. i forbindelse med afviklingen af EM i København. I aftalen med DBU om afviklingen af EURO2020, var det oprindeligt TMF’s (Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, red.) opgave at renholde fanzonen, idet det var forventningen, at denne ville være placeret på et offentlig vej- eller parkareal. Imidlertid blev der i løbet af planlægningen truffet aftale om at etablere den primære fanzone: Football Village på Ofelia Plads. Det er et privat areal, hvor kommunen ikke umiddelbart har hjemmel til at foretage renhold. Da Københavns Kommune fortsat havde ansvaret for renholdelsesopgaven, blev opgaveløsningen omsat til et økonomisk tilskud til DBU til renhold, der svarede til den udgift, kommunen ville have haft ved at varetage opgaven. DBU indgik aftale med Jeudan, der til daglig ejer og drifter Ofelia Plads, om renholdelsesopgaven.
Vær den første til at kommentere