Hip café leverer dyr kaffe til Barbara Bertelsens møder : Kontorets kaffemaskine ikke nok for Mette Frederiksens højre hånd

Justitsministeriets pressefoto af Barbara Bertelsen
Del artiklen her:

Mens tilfredsheden var udtalt fra Søren Pape Poulsen, var glæden omvendt begrænset hos Barbara Bertelsen, når det kom til at drikke kaffe fra kontorets kaffemaskine under hendes tid som ministeriets departementschef.

Da den konservative Søren Pape tilbage i slutningen af oktober 2018 lagde vejen forbi Justitsministeriets kantine, var han i dén grad fuld af lovord over dagens ret. Den bestod i en omgang hakkebøf med bløde løg, hvilket den tidligere Viborg-borgmester dokumenterede med et billede i et Facebook-opslag med teksten :

– Kantinen i Justitsministeriet viser sig fra sin bedste side i dag.

Men helt samme syn på Justitsministeriets almindelige leverancer af mad og drikke, synes dets daværende departementschef og dermed øverst placerede embedsmand, Barbara Bertelsen, langt fra at have haft. For som det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har fået adgang til, hvilket i dén grad har været en langsommelig proces fordi ministeriet igen og igen har afslået begæringer og alene blot har villet udlevere bilag fra 2017, synes Mette Frederiksens nuværende departementschef i Statsministeriet i stedet at have kastet sin kærlighed på den på mange måder legendariske københavnercafé Europa.

Læs også : Dronningen af lønforhøjelser : Barbara Bertelsen får hvert år mærkelige lønstigninger – og konsekvent kæmpe bonusser oven i sin millionløn

Den karakteristiske hjørnecafé på Strøget, der ligger placeret ved Storkespringvandet – og dermed tæt på både Christiansborg og en række ministerier. Eller hvad der svarer til omkring 500 meter, hvis afstanden til Justitsministeriet aflægges til fod.

Bilag fra Café Europa til Justitsministeriet

 

Mange små bestillinger til Barbara Bertelsens møder

Under sin tid hos Justitsministeriet, var det netop derfra, at en stor del af maden og drikkevarerne blev leveret til møder holdt af Barbara Bertelsen. Vel og mærke udgifter, som blev trukket over bureaukratens skatteyderbetalte repræsentationskonto.

Læs også : To fuldmægtige blokerer for adgangen til oplysninger om Mette F : Har afsendt den 8. enslydende udsættelse – i samme lille sag

De udleverede bilag fra Justitsministeriet viser, at der alene i 2017 var tale om 77 bestillinger over Barbara Bertelsens konto. Bestillinger der i alt medførte, at cafeen kunne fremsende fakturaer for 46.579 kroner. Vel og mærke et beløb der i høj grad skyldtes, at der som udgangspunkt kun var tale om små bestillinger, som Justitsministeriet afholdt i forbindelse med Barbara Bertelsens møder.

Læs også : Mette Frederiksen giver sin foretrukne it-rådgiver årsløn på 2.4 millioner kroner – og holder lønforhøjelser og bonusser skjult

I høj grad var der tale om, at Café Europa leverede kaffe og the – uanset at Justitsministeriet ifølge Søren Pape Poulsen var gode til dagligdags leveringer af mad og drikke. Ligesom en anden favorit for Barbara Bertelsen, syntes at være chokolade croissanter.

En spise en velassosieret kantine som Justitsministeriets, også må formodes selv at kunne producere uden at skulle inddrage Café Europa.

Bilag fra Café Europa til Justitsministeriet

 

Bilag fra Café Europa til Justitsministeriet

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Det er mig komplet ubegribeligt, at en offentlig ansat kan føle sig så højt hævet over de skatteydere, der betaler hendes løn og velstand, at man ydermere skal have luksus og særbehandling. Hun og hendes chef er direkte ækle

  2. Uforskammet og uden moral – magtmisbrug i værste stil. Hvor er statens kontrolinstans, der går sådanne sager efter i sømmene?

  3. Hvor mange af de 77 kaffe-og-croissant leveringer fandt mon sted efter kl. 19 (hvor kantinen i et ministerium er lukket)? Arbejdsdagen for en top-embedskvinde (m/k) slutter jo sjældent kl. 17 – kl. 22 eller 23 (eller 01) er mere almindeligt. Og hvor mange af de pågældende møder blev indkaldt med mindre end en times varsel? Journalista.dk burde undersøge sagen grundigere, før de (og læserne) fælder den endelige dom. Dømmesyge (uden ordentlig viden) er en af de mest udbredte sygdomme her i landet. (Sammen med selvretfærdighed og skråsikkerhed.)

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*