Flere tusindende til julefrokost på skatteydernes regning : Ingen krav om at være ansat

Del artiklen her:

Ifølge regler Danmarks Radio har opstillet for sig selv, behøver man ikke at være ansat på statsmediet, for at kunne slå sig til løs til dens årlige julefrokost. Det er nok, at man har en ikke nærmere defineret tilknytning til den skatteyderfinansierede organisation.

I disse måneder står fyringsrunderne i det nærmeste i kø rundt om hos landets private medier, som er hårdt presset af de stigende priser på eksempelvis papir til avisproduktionen. Hvilket har været en væsentlig årsag til, at de private mediers organisationer de seneste måneder i dén grad, er løbet politikerne på dørene – for at få forhøjet de offentlige tilskud.

Samme alvorlige økonomiske situation kendes langt fra hos statsmediet Danmarks Radio, der efter afskaffelsen af licensen i dag er finansieret over Finansloven. Således har DR de seneste år fået stigende bevillinger, hvilket blandt andet har gjort det muligt at fortsætte en fast tradition : Afholdelsen af gigantiske julefrokoster.

Læs også : Skandaleramt eventchef agerede sælger for TV2 og DR : Sikrede kæmpe tilskud fra efterskoler til dækning af gymnastikopvisning

Vel og mærke julefrokoster, der ikke kun har deltagelse af flere tusindende DR-medarbejdere. Men hvor der ifølge Journalista.dks oplysninger i høj grad er tale om, hvad der næsten har karakter af åbent hus.

 

DR Jura : Vores egne regler giver mulighed for det

Det var eksempelvis tilfældet ved 2022-udgaven af julefrokosten hos Danmarks Radio, hvor skatteyderne måtte finde den store pung frem, for at betale for den sociale sammenkomst. Det efter at flere tusindende lagde vejen forbi DR Byen, hvor af det dog langt fra var alle, som var ansatte på statsmediet.

Læs også : DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk

Således lyder det i en email fra Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, at også personer med en ikke-nærmere defineret forbindelse til DRs produktioner mødte op. Men at DR ikke har opgørelser over, hvem disse var og hvad deres forbindelser til statsmediet præcist bestod i :

– Det er heller ikke muligt ved hjælp af få og enkle kommandoer at foretage en sammenstilling, der viser de efterspurgte oplysninger (datatræk), jf. offentlighedslovens § 11, stk. 1. Du meddeles på den baggrund afslag på din aktindsigtsanmodning. DR kan dog oplyse, at efter DR’s regler, er julefrokosten kun for DR-ansatte og andre med tilknytning til en konkret produktion.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*