Embedsmænd forsøger at mørklægge alt om Barbaras advarsel – ved at henvise til hinanden

Del artiklen her:

Styrelse og Statsministeriet har indledt en større stoleleg i forhold til at undgå, at offentligheden skal have adgang til oplysninger om, hvem der præcis gjorde hvad i forbindelse med tilbagekaldelsen af advarslen, Barbara Bertelsen fik tildelt i forlængelse af Minkskandalen.

Først skulle hun fyres, så skulle hun kun tildeles en advarsel – og nu er advarslen tilbagekaldt.

Det er konklusionen i forhold til Barbara Bertelsens ansættelsesmæssige konsekvenser i forlængelse af Minkskandalen, efter at hun først af Minkkommissionen blev indstillet til fyring. Efterfølgende nåede Medarbejder- og Kompetencestyrelsen frem til, at Barbara Bertelsen skulle slippe med en advarsel. En beslutning der i høj grad blev truffet af en medarbejder hos styrelsen, som havde arbejdet sammen med Barbara Bertelsen.

Læs også : Afsløring : Kollega reddede Barbara Bertelsen fra fyring – og pensioneres om en måned

Op mod påske nåede statsminister Mette Frederiksen så frem til, at hendes departementschef ikke længere skulle have en advarsel hængende over hovedet. Det skete tilsyneladende med baggrund i, at Kammeradvokaten, der på trods af sin officielle titel er et privat advokatfirma, skulle være nået frem til denne konklusion.

 

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen : Spørg nogle andre end os

En væsentlig del af det forudgående arbejde, blev udført af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. Altså den samme styrelse der tidligere har fastslået, at Barbara Bertelsen ikke skulle fyres for sin andel i Minkskandalen, men i stedet slippe med en advarsel.

Læs også : Mette F håndplukkede personligt Barbaras redningskvinde – som havde arbejdet fast sammen med hende

Men hvad Medarbejder- og Kompetencestyrelsens medarbejdere præcist har foretaget sig i forbindelse med fjernelsen af advarslen til Barbara Bertelsen og hvad der har fået dem til at skifte holdning, er langt fra noget som er simpelt at få oplyst. I en email til Journalista.dk skriver Nicolai Hornnes Pedersen, fuldmægtig hos Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, at man henviser til Statsministeriet i forhold til at fastslå, hvad Medarbejder- og Kompetencestyrelsen og dens medarbejdere har foretaget sig i sagen :

– Medarbejder- og Kompetencestyrelse har på denne baggrund dags dato oversendt din fornyede aktindsigtsanmodning til Statsministeriet med anmodning om at forestå den videre behandling af din anmodning for så vidt angår departementschefen.

Læs også : Barbara Bertelsen med kæmpe lønnedgang : Mister flere hundredtusinder kroner om året

En henvisning der kommer efter, at Statsministeriet tidligere har nægtet at udlevere oplysninger af betydning omkring tilbagekaldelsen af Barbara Bertelsens advarsel. Hendes underordnede embedsmænd har således alene ønsket at oplyse, at hun er uddannet jurist.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*