Frådsende politikere som genopstiller #3 : Daniel Nyboe Andersen – kongen af den røde løber

Del artiklen her:

Det er de færreste politikere, som tager på en dyr studietur til Tyrkiet for at studere infrastruktur. Men det gjorde Aalborgs radikale viceborgmester Daniel Nyboe Andersen, som også gerne holder kæmpe receptioner hjemme i Nordjylland på skatteydernes regning.

Daniel Nyboe Andersen

– Havde det budget været igennem bestyrelsen, så havde vi nok skåret væk, så prisen for receptionen var blevet det halve, som også er det, jeg helt ærligt troede, den kostede. Men det er vores fejl, at vi ikke har interesseret os nok i det budget

Sådan lød det fra Aalborgs viceborgmester, Daniel Nyboe Andersen, overfor TV2 Nord i forbindelse Journalista.dk’s afsløringer af, at den radikale politiker var blevet fanget i at være politisk ansvarlig for en stor reception hos Reno Nord i 2016. Det i forbindelse med, at det kommunale renovationsselskab, hvor Daniel Nyboe Andersen er udpeget som bestyrelsesformand på vegne af skatteyderne, sagde farvel til sin direktør.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

Ifølge de fremsendte bilag efter reglerne om aktindsigt til Journalista.dk, blev alle sejl sag til, for at man kunne give den afgående direktør en stor og festlig skatteyderbetalt afsked. Festligheder der allerede startede ved den røde løber, som Reno Nord havde rullet ud i dagens anledning. Den var på intet mindre 180 meter, hvilket var blandt årsagerne til, at den samlede regning for direktørens afsked stod skatteyderne i 207.412 kroner.

Overfor Journalista.dk har Reno Nord dog nægtet at oplyse, om beløbet er eksklusiv eller inklusiv moms.

 

Alternative destinationer for pebrede studieture

Men det er dog ikke kun i Danmark, at Journalista.dk indenfor den snart overståede valgperiode har kunnet dokumentere Daniel Nyboe Andersens noget rundhåndede brug af skatteydernes penge. Således har han også været med på studierejser, som må anses for iøjnefaldende.

Foråret 2016 drog Reno Nords bestyrelse og ledende medarbejdere nemlig til USA, hvilket endte med at koste skatteyderne 312.561 kroner. Men så var der også luft i budgettet til, at de kommunale renovationsfolk kunne studere affaldssortering i San Francisco.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Daniel Nyboe Andersen har også været bestyrelsesmedlem i Nordjyllands Trafikselskab, som heller ikke har holdt sig tilbage med udenlandsrejser, hvor viceborgmesteren har været en naturlig deltager. Således også under en rejse til Tyrkiet, som løb af stablen i 2014. Her måtte de nordjyske skatteydere af med 189.625 kroner, for at bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere kunne studere Istanbuls infrastruktur, som ellers ikke er kendt for at være i verdensklasse.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Et forbrug der kvalificerer Daniel Nyboe Andersen til at være en af lokalpolitikerne på Journalista.dk’s Top 10-liste, som både genopstiller til valget den 21. november og som har haft et liberalt forhold til skatteydernes penge.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*