Hjørrings borgmester kørt rundt med stil : Delegation på 9 lejede bus til 47 – for mindre formue

Del artiklen her:

Da Hjørring Kommune i 2015 besøgte Boston, var det ikke nok at gå rundt eller tage en almindelig bus. I stedet fik skatteyderne lov til at betale for, at den kommunale delegation anført af borgmester Arne Boelt fik særdeles god plads under transporten.

Arne Boelt, Hjørring Kommune

– Det er markant dårligere muligheder for at drive velfærd. Der er mange områder, hvor der er blevet sparet ikke kun på skoleområdet. Der er lagt et budget, hvor der skal reduceres ganske gevaldigt.

Sådan lød det blandt andet fra Lars Busk Hansen, lærerkredsformand i Hjørring Kommune, da han overfor mediet Folkeskolen forklarede om de konsekvenser, som det ville have for de nordjyske skolebørn, at Hjørring Kommune i perioden 2015-2018 skulle spare 128 millioner kroner på børne- og ungeområdet. Ifølge lærerformanden ville det blandt andet komme til at betyde skolelukninger, ligesom også andre velfærdsområder ville blive ramt.

Læs også : Økonomisk trængt byråd fejrede sig selv for 121.450 kroner

Udtalelserne fra Lars Busk Hansen faldt omkring en måned før, at en delegation af byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd fra Hjørring Kommune drog til USA. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i udgifterne til rejsen, som fandt sted i marts 2015.

En tur hvor der tydeligvis ikke var samme udtalte smalhals, som gjaldt når det handlede om folkeskoler hjemme i Hjørring.

Udgifter til busleje under tur i USA i 2015

 

Gode skatteyderbetalte drikkepenge til buschauffør

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var den nordjyske delegation ikke nødsaget til at gå rundt i den amerikanske storby – eller lige som så mange andre rejsende eksempelvis at tage lufthavnsbussen eller – toget ind fra lufthavnen til hotellet. I stedet foregik transporten i en bus, hvor der var plads til 47 passagerer.

Læs også : Kommune brænder over en million kroner af på pædagogers studieture – om året

Den slags er sjældent billigt, uanset om Hjørring Kommunes delegation på 12 kun optog en lille del af pladsen. Således kostede det eksempelvis i sig selv 1.016 amerikanske dollars, svarende til lidt over 7.000 kroner, for den kommunale delegation anført af borgmester Arne Boelt, at blive bragt frem og tilbage mellem sit hotel og Bostons rådhus.

Læs også : Pia Allerslev brænder 265.629 kroner af på kursus i USA

I alt kostede det skatteyderne cirka 28.500 kroner, at Arne Boelt sammen med byrådskollegaer og embedsmænd blev fragtet rundt i og omkring Boston i en bus med plads til 47. Her til kom så drikkepenge til chauffører, hvorfor den endelige pris endte på over 30.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*