Frådsende politikere som genopstiller #2 : Arne Boelt – advokaternes bedste ven i ind- og udland

Del artiklen her:

Det er de færreste, der gør brug af dyr advokatbistand under udenlandsrejser. Men det har været tilfældet for Hjørrings borgmester Arne Boelt, som også gerne bruger skatteydernes penge på amerikansk basket-ball og ikoniske restauranter.

– Det er en ære for os at blive anset for en af de bedste restauranter i Nordamerika. Det som en del af udvalgte nordamerikanske restauranter, som tilbyder gæsterne en uovertruffen oplevelse i forhold til alle aspekter af maden, servicen og stemningen.

Sådan lyder en del af salgstalen, som Boston-restauranten Top of the Hub giver på sin hjemmeside. En restaurant placeret på 52. etage af en skyskraber i den amerikanske storby, hvilket sikrer en fantastisk udsigt. Den og berømmet gourmetmad gør samtidig, at Top of the Hub er en restaurant, som har stor søgning fra udlændinge på besøg i Boston.

Salgstalen har blandt andet virket overfor Hjørring Kommune, da den i 2015 rejste på studietur til Boston i USA. En delegation anført af den socialdemokratiske borgmester Arne Boelt, hvilket blev en dyr oplevelse for skatteyderne. Så dyr at det placerer Boelt på Journalista.dk’s liste over politikere med en liberal tilgang til skatteydernes midler, og som genopstiller til det kommende lokalvalg den 21. november.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Den dyre middag på Top of the Hub var dog ikke den eneste årsag til, at nordjydernes rejse løb op i omkring 300.000 kroner. Det skyldtes eksempelvis også, at der på rejsen var indlagt en kamp i verdens bedste basket-ball-liga, NBA, hvor billetterne i sig selv kostede 6.720 kroner. Hertil kom dog udgiften til buskørsel til og fra kampen, hvilket kostede 8.500 kroner – og gjorde at skatteyderne i alt måtte betale 15.220 kroner for, at Arne Boelt og hans delegation kunne komme til basketball.

 

Juridisk fejlvurdering kostede skatteyderne millioner

For at socialdemokraten overhovedet kom så langt, var det nødvendigt med juridisk bistand fra et lokalt advokatfirma. Hvad denne præcist gik ud på, har man fra firmaets side dog ikke ønsket at oplyse Journalista.dk. Men det ligger dog fast, at fakturaen lød på 15.000 kroner.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Arne Boelt har i det hele taget været en dyr oplevelse for skatteyderne, når det handler om brugen af advokater. Specielt i forbindelse med den såkaldte Thisted-sag, hvor Hjørring og Thisted Kommuner var uenige om, hvem der skulle betale for en dement kvindes plejehjemsophold. Fra Arne Boelts side var den juridiske vurdering helt klar, at det skulle Thisted Kommune. Derfor udtalte han også overfor lokale medier, at han var helt klar på at tage en retssag om spørgsmålet, fordi hans kommune helt sikkert ville vinde det juridiske slagsmål.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

Det viste sig dog lagt fra at være tilfældet, da sagen blev afsluttet i 2016. Her nåede landsretten frem til, at millionregningen for plejehjemsbeboeren skulle betales af Hjørring Kommune. Men ud over denne regning, måtte skatteyderne også finde den store pung frem for at betale Advokatfirmaet Hjulmand & Kaptain, som førte sagen for Hjørring Kommune. Det tog de sig særdeles godt betalt for, da deres fakturaer løb op i 612.775 kroner.

Eller 128.630 kroner mere, end hvad modparten fra Thisted Kommune betalte til sine advokater.

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Det er simpelthen uhørt, at svine sådan med kommunens penge. Specielt den arrogante måde at bruge andres penge på advokater. Det ser vi også i sager vedr. Boligselskabet BoVendia, som bruger store uoplyste summer på advokater, BL Konsulenter mv. for at påvirke tilsynet med de almene boligselskaber og kommunalbestyrelsen. Skræmmende når det så er de samme advokater dom kommunen selv anvender.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*